Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Επαναλειτουργεί Ουρολογικό, Οφθαλμολογικό, ενίσχυση με 3 γιατρούς

Με τρεις επικουρικούς γιατρούς, των ειδικοτήτων Οφθαλμολογίας, Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Ορθοπεδικής, ενισχύεται το νοσοκομείο του Διδυμοτείχου.

Από τις 17 Ιουλίου θα επαναλειτουργήσει το Ουρολογικό τμήμα, με μετακινούμενο από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης γιατρό, που θα βρίσκεται στο Διδυμότειχο μία ημέρα την εβδομάδα (εξωτερικά ιατρεία), έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου ή επικουρικού Ουρολόγου. Υπενθυμίζεται ότι το Ουρολογικό τμήμα είχε διακόψει τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2016 λόγω παραίτησης του γιατρού που υπηρετούσε σε αυτό.

Αντίστοιχα, η πρόσληψη του Οφθαλμίατρου θα επιτρέψει την επαναλειτουργία του Οφθαλμολογικού τμήματος, που είχε διακόψει τη λειτουργία του τον Ιούνιο του 2016 λόγω μετάθεσης του προκατόχου της θέσης. Συμπληρωματικά, για το Οφθαλμολογικό τμήμα έχει εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ χρηματοδότηση ύψους 113.500 ευρώ, για την προμήθεια εξοπλισμού εξωτερικών ιατρείων και χειρουργείων του Οφθαλμολογικού τμήματος. Επιπλέον, επανασυστήνεται η Β’ βάθμια επιτροπή αξιολόγησης του Υπουργείου Συγκοινωνιών, στην οποία θα συμμετέχει ο οφθαλμίτρος.

Παράλληλα, με την πρόσληψη της Μαιευτήρα-Γυναικολόγου το δυναμικό του συγκεκριμένου τμήματος απαριθμεί πλέον 4 ιατρούς (3 μόνιμους και 1 επικουρικό), οι οποίοι θα εξυπηρετούν ταχύτερα και καλύτερα τις ασθενείς.

Τέλος, με την πρόσληψη του Ορθοπεδικού, το δυναμικό του συγκεκριμένου τμήματος απαριθμεί πλέον 4 ιατρούς (2 μόνιμους και 2 επικουρικούς), η παρουσία των οποίων αναμένεται να μηδενίσει την εκροή περιστατικών προς το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Οι συμβάσεις των τριών επικουρικών θα είναι τριετείς.

Οι ενέργειες αυτές “συμβαδίζουν με το όραμα της διοίκησης, των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας να μην υποβαθμιστεί ούτε να «κλείσει» το νοσοκομείο Διδυμοτείχου”, δηλώνει με αφορμή την ενίσχυση και επαναλειτουργία των τμημάτων του νοσοκομείου ο αναπληρωτής διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Στέφανος Καρακόλιας. 

Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία