Ερώτηση για τα αιμοληπτήρια κατέθεσε η Ν. Γκαρά

Την επανεξέταση του θεσμικού πλαισίου που αναφέρεται στην ίδρυση και λειτουργία αιμοληπτηρίων εκτός μικροβιολογικών εργαστηρίων, ζητά απο το υπουργείο Υγείας, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά. 

Η κα. Γκαρά υποστηρίζει ότι τα αιμοληπτήρια που λειτουργούν σε απομακρυσμένα ή ορεινά χωριά και νησιά θα πρέπει να εξαιρεθούν, με τη θέσπιση συγκεκριμένων κριτηρίων, από την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει την καθολική παύση λειτουργίας τους. Ζητά, επίσης, να υπάρξει παράταση στην τρίμηνη προθεσμία που είχε δοθεί (έως 28 Ιουνίου) για την έναρξη εφαρμογής της ρύθμισης, ώστε να υπάρξει χρόνος για την εξεύρεση λύσης. Παράλληλα αναφέρεται στο ζήτημα της στελέχωσης και της ενίσχυσης του εθνικού συστήματος υγείας, προκειμένου να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες φορείς και σύλλογοι της περιοχής Τριγώνου απέστειλαν επιστολή στους βουλευτές του νομού, ζητώντας τους να αντιμετωπίσουν με ευαισθησία το αίτημα διατήρησης του αιμοληπτηρίου που λειτουργεί στα Δίκαια.

Αναλυτικά η ερώτηση:

http://natasagara.blogspot.gr/2017/06/blog-post_18.html 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία