Διδυμότειχο: Αυτονόμηση  ΤΩΡΑ! Αναβάθμιση και αυτονομία του νοσοκομείου ζητούν οι πολίτες, μεγάλη συγκέντρωση (φωτό)

Εκατοντάδες πολίτες του βορείου Έβρου - περίπου δύο χιλιάδες εκτιμούν οι διοργανωτές - ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα περισσοτέρων των διακοσίων θεσμικών, συνδικαλιστικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και άλλων φορέων και συμμετείχαν στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (14 Ιουνίου), μπροστά στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, με κύρια αιτήματα την αυτονόμηση του νοσηλευτικού ιδρύματος και την ενίσχυσή του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι συμμετέχοντες σχημάτισαν “ανθρώπινη αλυσίδα” κυκλώνοντας συμβολικά το νοσοκομείο σε μια κίνηση που ήθελε να δηλώσει την αποφασιστικότητα υπεράσπισης του δικαιώματος στην υγεία αλλά και στο ίδιο το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Στη συγκέντρωση τονίστηκε πως έφθασε πλέον η ώρα για να προχωρήσει η αυτονόμηση του νοσοκομείου καθώς η μερική συνένωση με το αντίστοιχο της Αλεξανδρούπολης, θεωρούν, πως δημιούργησε περισσότερα προβλήματα και δεν έλυσε.

Θέλοντας να δείξουν και να τονίσουν την ανάγκη αυτονόμησης και ενίσχυσης του νοσοκομείου του β. Έβρου αναφέρουν πως από την Αλεξανδρούπολη έως την Ξάνθη, μια απόσταση 120 χιλιομέτρων λειτουργούν 3 νοσοκομεία ενώ από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Ορμένιο, απόσταση 180 χιλιομέτρων, υπάρχει μόνο το νοσοκομείο Διδυμοτείχου που καλύπτει τις ανάγκες περισσοτέρων των 75 χιλιάδων ανθρώπων, στον κεντρικό και βόρειο Έβρο και αποτελεί ζήτημα ζωτική σημασίας η εύρυθμη λειτουργία του.

Όσο αφορά την ενίσχυση του νοσοκομείου ζητούν την ανάπτυξη 150 κλινών, από 130 που είναι σήμερα, τη λειτουργία ουρολογικής, οφθαλμολογικής και ΩΡΛ κλινικής, οι οποίες θα στελεχωθούν με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Παράλληλα, θεωρούν πως τώρα είναι ο «κρίσιμος χρόνος» για να προχωρήσει η αυτονόμηση. «Ή τώρα ή ποτέ» λένε χαρακτηριστικά, καθώς υποστηρίζουν ότι η απόφαση που θα επαναφέρει το νοσοκομείο σε αυτόνομη λειτουργία μπορεί και πρέπει  να περιληφθεί στο νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια υγεία, που αναμένεται να κατατεθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Είναι γεγονός πως οι πληροφορίες συγκλίνουν προς την κατεύθυνση αυτή και λένε πως η ρύθμιση θα περιλαμβάνει, εκτός του νοσοκομείου Διδυμοτείχου και αυτά του Ηρακλείου και της Λάρισας, ενώ έχει ζητηθεί και κατατεθεί νέο οργανόγραμμα.

Η χθεσινή συγκέντρωση ήταν η κορύφωση μιας σειράς συναντήσεων και πρωτοβουλιών που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο δίμηνο, τόσο από φορείς όσο και από θεσμικούς αυτοδιοικητικούς προς την κατεύθυνση υποστήριξης του αιτήματος που αποτυπώθηκε σε ψηφίσματα που εκδόθηκαν.

Για την ιστορία θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η συγχώνευση των νοσοκομείων Αλεξανδρούπολης- Διδυμοτείχου δεν έγινε…χθες αλλά στις αρχές του 2013 και φέρει την υπογραφή του τότε υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου. Από τότε υπήρχαν πολλές φωνές που έλεγαν πως δεν πρέπει να προχωρήσει η συγχώνευση και πως η απόφαση αυτή θα είναι καταστροφική για το νοσοκομείο του β. Έβρου. Κάποιοι βέβαια τότε δεν είχαν αντιδράσει αλλά αντιθέτως έβγαιναν φωτογραφίες με την τότε πολιτική ηγεσία και σήμερα φαίνεται να «ανακαλύπτουν την Αμερική».

  • kinitopoihsh-nosokomeio
  • kinitopoihsh-nosokomeio2
  • kinitopoihsh-nosokomeio3
  • kinitopoihsh-nosokomeio4
  • kinitopoihsh-nosokomeio5
  • kinitopoihsh-nosokomeio6
  • kinitopoihsh-nosokomeio7
  • kinitopoihsh-nosokomeio8

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία