“Θετικό” το υπ. Υγείας στην “αποσύνδεση” του νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Τη θετική στάση με την οποία το υπουργείο Υγείας αντιμετωπίζει το θέμα αποσύνδεσης του νοσοκομείου Διδυμοτείχου από αυτό της Αλεξανδρούπολης, μαζί με 2-3 ακόμα περιπτώσεις συνδεδεμένων νοσοκομείων σε άλλες περιοχές της χώρας, επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Η αναφορά στο θέμα έγινε κατά την πρόσφατη (23/3) συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στη διάρκεια της οποίας οι διοικητές της 3ης και 4ης Υγεινομικής Περιφέρειας παρουσίασαν τον απολογισμό του έργου τους.

Το θέμα έθεσε ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καΐσας, επισημαίνοντας πως η αυτονόμηση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου θα έλυνε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νοσηλευτική μονάδα εξαιτίας της σύνδεσής της με αυτήν της Αλεξανδρούπολης, η οποία της στερεί και τη δυνατότητα να αξιοποιήσει προγράμματα όπως το “Interreg”, “αφού το νοσοκομείο Διδυμοτείχου δε διαθέτει ούτε δικό του ΑΦΜ”, σημείωσε ο βουλευτής.

“Εξετάζουμε τα θέματα διασύνδεσης των νοσοκομείων. Αντιμετωπίζουμε θετικά το αίτημα αποσύνδεσης του νοσοκομείου Διδυμοτείχου από αυτό της Αλεξανδρούπολης, όπως και 2-3 ακόμα περιπτώσεων σε άλλες περιοχές. Για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις έχουμε και τις σχετικές εισηγήσεις από τις αρμόδιες Υγεινομικές Περιφέρειες, οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι η διασύνδεση δεν έχει προσφέρει κάποιο όφελος και πρέπει να τις αποκαταστήσουμε”, απάντησε συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Ο κ. Καΐσας πρότεινε επίσης την αναδιάρθρωση των Υγειονομικών Περιφερειών (Υ. ΠΕ.) της βόρειας Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι η 3η Υ.ΠΕ. (Μακεδονίας) και 4η Υ. ΠΕ. (Μακεδονίας-Θράκης) θα πρέπει να “σπάσουν” σε τρεις: της Κεντρικής Μακεδονίας, της Δυτικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία