“Κεραυνοί” για τη “μικρή μειοψηφία που παρεμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου Διδυμοτείχου”

“Συντονισμένες προσπάθειες από μία μικρή μειοψηφία που επιχειρεί να παρεμποδίσει την εύρυθμη λειτουργία κλινικών το νοσοκομείου Διδυμοτείχου” διαπιστώνει η Διοίκηση των νοσοκομείων του Έβρου, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι “έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα” για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

 Το παραπάνω συμπέρασμα βγήκε από ελέγχους που έγιναν στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου, όπου, σύμφωνα με τη διοίκηση διαπιστώθηκε:

-Απουσία γιατρών από τις εφημερίες

-Ταυτόχρονη χορήγηση αδειών και ρεπό στο 100% του ιατρικού προσωπικού κλινικών

-Αδικαιολόγητη απουσία από την εργασία

-Αλλοίωση δημοσίων εγγράφων που αφορά τα προγράμματα εφημεριών

-Εγκατάλειψη ασθενών χωρίς ιατρική παρακολούθηση

-Χορήγηση ρεπό χωρίς να προηγείται ενεργός εφημερία (δηλαδή 24ωρη παρουσία του γιατρού στο νοσοκομείο)

-«Αναρρωτικές» άδειες

-Αδικαιολόγητη μη συμμετοχή γιατρών στο μηνιαίο πρόγραμμα εφημεριών

-Άρνηση εξέτασης ασθενούς από εφημερεύοντες γιατρούς κ.α.

Η Διοίκηση υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή της ότι “σύμφωνα με τον νόμο υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία κάθε κλινικής είναι ο διευθυντής της, ο οποίος υποχρεούται να καλύψει οιοδήποτε έκτακτο κενό, είτε με ανάκληση ρεπό και αδειών είτε προσωπικά ο ίδιος”.

Όσον αφορά τις ενέργειες που ήδη έχουν γίνει για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, η Διοίκηση σημειώνει ότι:

  1. έχει προσληφθεί ένας επικουρικός παθολόγος

  2. προχωράει η αξιολόγηση των αιτήσεων και την εκλογή 4 νέων επιμελητών Β ́ (νεφρολόγου, παθολόγου, χειρουργού, ορθοπεδικού)

  3. μετακινήθηκαν γιατροί του ΕΣΥ από το Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης στο Γ.Ν.Διδυμοτείχου, οι οποίοι συμμετέχουν στο μηνιαίο πρόγραμμα εφημεριών

  4. Ασκήθηκαν πειθαρχικές διώξεις για όλα τα πειθαρχικά αδικήματα που διαπιστώθηκαν

Καταλήγοντας, επισημαίνει με νόημα ότι “είναι πλήρως αντιδεοντολογικό ένας γιατρός να μην προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους τους ασθενείς, όπως επιβάλλεται από τον όρκο του”, και υπογραμμίζει ότι εκτός από τη διασφάλιση των συμφερόντων των ασθενών, θα διασφαλιστεί και το κύρος των ευσυνείδητων γιατρών, “με την εφαρμογή του νόμου που ισχύει για όλους”.

 

 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία