Ερώτηση 58 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις καθυστερήσεις στις συντάξεις χηρείας 

Την ταχύτερη έκδοση των οριστικών συντάξεων χηρείας και την άμεση απόδοσή τους στους δικαιούχους ζητά από τους υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης και Οικονομικών η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή. 

Με την ερώτησή της, την οποία συνυπογράφουν 57 βουλευτές του κόμματος, η βουλευτής ζητά να πληροφορηθεί και για τους λόγους της καθυστέρησης που διαπιστώνεται στη χορήγηση των συγκεκριμένων συντάξεων. 

“Μια μερίδα πολιτών, δικαιούχων συντάξεων λόγω θανάτου (συντάξεις χηρείας) χρήζουν μιας ιδιαίτερης προσοχής και μέριμνας από το κράτος, καθώς οι πολίτες αυτοί, εκτός από την απώλεια του ανθρώπου τους, έχουν να διαχειριστούν και το βιοποριστικό τους ζήτημα”, επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ερώτηση.

Καταλήγοντας, οι βουλευτές σημειώνουν ότι, δεδομένου ότι “έχει αποσαφηνιστεί πλήρως το νομοθετικό πλαίσιο για τις συντάξεις αυτές και η μέριμνα ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού βρίσκεται πάντα για την Κυβέρνησή μας σε πρώτο πλάνο”, θα πρέπει να διευθετηθεί το θέμα το ταχύτερο, καθώς “γίνονται ολοένα και πιο έντονες οι διαμαρτυρίες για τις αναίτιες καθυστερήσεις”.

Αναλυτικά η ερώτηση στο http://natasagara.blogspot.gr 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία