Προστασία για τους εργαζόμενους που καταγaγέλλουν εργοδοτική αυθαιρεσία ζητούν 51 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ 

Τη δημιουργία ενός «πλέγματος προστασίας» των εργαζομένων που καταγγέλλουν πρακτικές εργοδοτικής αυθαιρεσίας, ζητούν από την υπουργό Εργασίας 51 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και οι Εβρίτες βουλευτές του κόμματος, Δημήτρης Ρίζος και Γιώργος Καΐσας.

Η ερώτηση κατατέθηκε με αφορμή τα περιστατικά εκβιασμού που φέρονται να άσκησαν εργοδότες σε βάρος εργαζομένων τους, με την απειλή της απόλυσης, προκειμένου οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων που τους καταβλήθηκε. 

“Το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα, στο οποίο ο εργαζόμενος βρίσκεται ανάμεσα στο να δεχτεί την καταπάτηση των δικαιωμάτων του ή την απόλυση”, επισημαίνουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές. Τονίζουν επίσης πως οι καταγγελίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα από διάφορα Εργατικά Κέντρα της χώρας περιγράφουν το «προφίλ» των εργαζομένων που υφίστανται έναν τέτοιο εκβιασμό, ως χαμηλόμισθους με  επισφαλείς συνθήκες εργασίες. “Συνάγεται, λοιπόν, ότι η εργοδοτική αυθαιρεσία στρέφεται προς εργαζόμενους ιδιαίτερα ευάλωτους οικονομικά και κοινωνικά”, αναφέρουν οι βουλευτές, και ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να συμπεριλάβει στο σχέδιο νόμου που ετοιμάζει για τη ρύθμιση ζητημάτων εργοδοτικής αυθαιρεσίας, πολλαπλά κίνητρα για όσους καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά.