Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων στους Φορείς Διαχείρισης 

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα (18/12), μπροστά στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ο Πανελλαδικός Σύλλογος Εργαζομένων Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών θα συμμετέχουν στελέχη των φορέων διαχείρισης Δέλτα και Δαδιάς.

Οι εργαζόμενοι στους Φορείς Διαχείρισης αντιδρούν στο σχέδιο νόμου που αφορά στο εγασιακό τους μέλλον, “καθώς αυτό, έπειτα από 11 συνεχή χρόνια προσφοράς, προδιαγράφεται τουλάχιστον αβέβαιο”, όπως υποστηρίζουν. Κατηγορούν επίσης την ηγεσία του ΥΠΕΝ ότι “αρνήθηκε πεισματικά κάθε διάλογο με το Σύλλογο των Εργαζομένων και απέρριψε αναίτια κάθε εναλλακτική πρότασή για την Παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων”. 

Το προσωπικό των Φορέων Διαχείρισης ζητά την αντικατάσταση των επίμαχων διατάξεων του νομοσχεδίου, ώστε: 

α) να διασφαλίζεται η νόμιμη παράταση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων στην βάση των προτάσεων που έχουν κατατεθεί από το Σύλλογο των Εργαζομένων, 

β)  να εγκαταλειφθεί κάθε σκέψη για 8μηνες ΝΕΕΣ Συμβάσεις που θα σήμαινε την απώλεια κάθε εργασιακού μας κεκτημένου και τον οριστικό τερματισμό της αδιάλειπτης εργασίας στους Φορείς Διαχείρισης, μετά από 11 συνεχή χρόνια και 

γ) την άμεση προκήρυξη θέσεων Αορίστου Χρόνου για την ασφαλή μετάβαση ΟΛΩΝ των υφιστάμενων εργαζομένων σε συμβάσεις Αορίστου Χρόνου.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία