14 Δεκέμβρη: Γενική Απεργία! Φθάνει πια...

Κάλεσμα συμμετοχής των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στην 24ωρη γενική απεργία της Πέμπτης, 14 Δεκεμβρίου 2017, απευθύνουν συνδικαλιστικοί φορείς, σωματεία και τα εργατικά κέντρα του Έβρου.

Καταγγέλλουν τη «συνέχιση των νεοφιλελεύθερων Μνημονίων της λιτότητας, της φτώχειας, της ανεργίας, της φορολεηλασίας, του πετσοκόμματος των μισθών και των συντάξεων», όπως υπογραμμίζουν στις ανακοινώσεις τους και διεκδικούν την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, επαναφορά του κατώτατου μισθού τουλάχιστον στα 751 ευρώ και καμία παρέμβαση στο δικαίωμα της απεργίας. Αντιδρούν στην πώληση της ΔΕΗ και στις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και ζητούν την απαγόρευση των πλειστηριασμών και τη μη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας των καταστημάτων.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις στον Έβρο

Στην Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις, μια στις 10.30 το πρωί μπροστά στο εργατικό κέντρο και μια δεύτερη, του ΠΑΜΕ, στις 10 το πρωί, μπροστά στο δημαρχείο. Στην Ορεστιάδα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία