Σειρήνες, συναγερμός αλλά...μην ανησυχείτε

Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (03/10) σε όλη την επικράτεια, στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 2017».

Στις 11 το πρωί, για εξήντα δευτερόλεπτα, θα ηχήσει ο συναγερμός αεροπορικής επίθεσης, με ήχο διακοπτόμενο και διαφορετικής έντασης, ενώ πέντε λεπτά μετά, στις 11:05 π. μ., θα ηχήσει η λήξη του συναγερμού, επίσης διάρκειας ενός λεπτού, με ήχο συνεχή και σταθερής έντασης. Η ενεργοποίηση των σειρήνων έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Στον Έβρο θα ηχήσουν 51 συνολικά σειρήνες πολιτικής άμυνας, τη λειτουργία των οποίων θα ελέγξουν στελέχη των δύο αστυνομικών διευθύνσεων του νομού. Είκοσι τέσσερις από αυτές βρίσκονται στην αρμοδιότητα της αστυνομικής διεύθυνσης Ορεστιάδας και άλλες 27 στην αρμοδιότητα της αστυνομικής διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.

Η τελική φάση της άσκησης «Παρμενίων» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου, στο Πεδίο Ασκήσεων και Βολών “Ψηλός Στάλος”, στην περιοχή Λαβάρων του δήμου Σουφλίου, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία