Γ. Καΐσας για διόδια: Μια αμαρτωλή ιστορία φτάνει στο τέλος της

Για τα επτά σημεία της τελευταίας διαπραγμάτευσης που έγινε στο θέμα των διοδίων ενημερώθηκαν από τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ των περιοχών από τις οποίες διέρχεται η Εγνατία Οδός.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων του ΤΑΙΠΕΔ και της Εγνατίας Α. Ε. παρουσιάστηκε το περίγραμμα της συμφωνίας, η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ έως τα τέλη του 2018. 

Όπως ενημερώνει ο βουλευτής Έβρου, Γιώργος Καΐσας, τα επτά βασικά σημεία της συμφωνίας είναι τα εξής: 

1.Όλα τα διόδια της χώρας θα είναι ενιαία, ηλεκτρονικά και αναλογικά. Δηλαδή δεν θα υπάρχουν μετωπικοί σταθμοί, η κίνηση θα γίνεται απρόσκοπτα σε όλο το εθνικό δίκτυο και ο καθένας θα πληρώνει σύμφωνα με τα χιλιόμετρα, τα οποία διανύει.

2.Θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση πληρωμής διοδίων για τις μετακινήσεις τους οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

3.Αναμένεται η οριστική απάντηση του ΤΑΙΠΕΔ για τους νομούς της Βόρειας Ελλάδας που θα υπαχθούν στη μη πληρωμή των μόνιμων κατοίκων για μετακίνηση εντός των ορίων του νομού (οι νομοί της Θράκης είναι ήδη μέσα).

4.Έχει τεθεί αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την προκήρυξη του διαγωνισμού των ηλεκτρονικών διοδίων εντός του 2017 και την εγκατάστασή τους το 2018.

5.Έχει ήδη θεσμοθετηθεί η απαγόρευση της κίνησης των μεγάλων οχημάτων στο παράπλευρο δίκτυο για να μην επιβαρύνουν τις κατοικημένες περιοχές.

6.Έχει γίνει ήδη η συγκρότηση της αρμόδιας επιτροπής, η οποία θα καθορίσει τις προδιαγραφές και θα προκηρύξει τον διεθνή διαγωνισμό.

7.Έχει αποφασισθεί ότι θα γίνεται έλεγχος σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας (120 – 140) και τα οχήματα που θα εισέρχονται με ηλεκτρονικό τρόπο θα ελέγχονται για τη διαδρομή που κάνουν και ανάλογα θα επιβαρύνονται κατά την έξοδό τους.

Ο κ. Καΐσας αναφέρεται και στην ιστορία των διοδίων από το 2000 μέχρι και το 2014, που θεσμοθετήθηκαν τα μετωπικά διόδια με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Χαρδούβελη-Χρυσοχοΐδη. (http://www.kaisas.gr/theseis/arthra/item/992-diodia.html)

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία