Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν μέτρα για τη “Μπλε Φάλαινα”

Ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί από τα συναρμόδια υπουργεία για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων διαδικτυακών “παιχνιδιών”, όπως η “Μπλε Φάλαινα”, ζητούν 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Παιδείας, Υγείας, Ψηφιακής Πολιτικής και Εσωτερικών.

Οι βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο κ. Δημήτρης Ρίζος (Έβρου), ερωτούν επίσης εάν οι αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων έχουν επεξεργαστεί σχέδια για τη λήψη μέτρων και, εάν ναι, ποια είναι αυτά, δεδομένου ότι κρίνεται επιτακτική η ανάγκη προστασίας των εφήβων. Εκτός από μέτρα ενημέρωσης των ίδιων των παιδιών και των γονέων και εκπαιδευτικών, οι βουλευτές προτείνουν και μέτρα για την-στο μέτρο του δυνατού-  διαδικτυακή «ανίχνευση» παρόμοιων «παιχνιδιών» μέσω κατάλληλων εφαρμογών και με τη συνεργασία των εθνικών συναρμοδίων Υπουργείων και Υπηρεσιών με τους διεθνείς οργανισμούς καταπολέμησης του διαδικτυακού εγκλήματος.

Δείτε εδώ αναλυτικά την ερώτηση:

http://www.syriza.gr/article/id/69915/Erwthsh-31-boyleytwn-SYRIZA-gia-thn-epitaktikh-h-anagkh-lhpshs-metrwn-gia-thn-antimetwpish-toy-fainomenoy-twn-epikindynwn-diadiktyakwn-paichnidiwn-opws-h-Mple-Falaina.html#.WSw2mxTz9hA 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία