Αντιπλημμυρικά σε Έβρο και Στρυμόνα μέσω Interreg Ελλάδας-Βουλγαρίας 

Κοινό σχέδιο αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων στους ποταμούς Έβρο και Στρυμόνα καταρτίζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και οι Περιφέρειες Χάσκοβο, Μπλαγκόεβγκραντ, Σμόλιαν και Κάρτζαλι της Βουλγαρίας.

Οι αντίστοιχες περιοχές των δύο χωρών αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα αντιπλημμυρικής θωράκισης, που έχουν ως αποτέλεσμα την ελλιπή διαχείριση των υδατικών πόρων, αλλά και πολύ σημαντικές επιπτώσεις από τις πλημμύρες κάθε χρόνο σε παραποτάμιες περιοχές τόσο της Βουλγαρίας, όσο και της Ελλάδας.

Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Πέμπτη (1/9)  στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας με τους περιφερειάρχες του Χάσκοβο Στάμισλαβ Ντέτσεφ (Stamislav Dechev), του Μπλαγκόεβγκραντ Μπίσερ Μιχάηλοφ (Biser Mihailov), του Σμόλιαν Νεντιάλκο Σλάβωφ (Nedialko Slavov) και του Κάρτζαλι Ιλία Ίλιεφ (Iliya Iliev), παρουσία του γενικού πρόξενου της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη Βλαντιμίρ Πισάντσεφ (Vladimir Pisanchev), του αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Γιάννη Μωυσιάδη και εκπροσώπων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.

Όπως έγινε γνωστό, το κοινό σχέδιο αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων καταρτίζεται, ώστε να ενταχθεί στο διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg Ελλάδα – Βουλγαρία. «Για την πρόταση έχουμε προσδιορίσει συγκεκριμένα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, τα οποία θα κατασκευαστούν με διασφαλισμένη χρηματοδότηση και στο Στρυμόνα και στον Έβρο, επ’ ωφελεία τόσο των ελληνικών Περιφερειών, όσο και των βουλγαρικών. Ο συνολικός προϋπολογισμός του συγκεκριμένου σχεδίου και για τις δυο χώρες είναι 17 εκατομμύρια ευρώ» επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία