Ερώτηση ΚΚΕ για τις τελευταίες πλημμύρες του Έβρου 

Την άμεση καταγραφή των ζημιών και την καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, που θα καλύπτουν το σύνολο των απωλειών του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής, που κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Υποδομών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών, με θέμα τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στον Έβρο. 

Οι δύο βουλευτές ζητούν επίσης να ληφθούν μέτρα για την αποκατάσταση των καταστροφών που προκλήθηκαν αλλά και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας με φράγματα, αρδευτικά και εγγειοβελτιωτικά έργα, επισημαίνοντας επίσης πως είναι αναγκαία η ουσιαστική διακρατική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας – Βουλγαρίας – Τουρκίας, «ώστε οι κάτοικοι να μην αντιμετωπίσουν ξανά τον κίνδυνο πλημμυρών και καταστροφών».

Όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές «Οι κάτοικοι του Έβρου και αυτή τη φορά θα πληρώσουν πολύ ακριβά τα αποτελέσματα της πολιτικής της μη διάθεσης των απαραίτητων πόρων για τον σχεδιασμό, μελέτη και κατασκευή των αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, τα οποία δεν είναι επιλέξιμα και από τα ΕΣΠΑ αφού και οι ευρωκοινωνικοί πόροι είναι για την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και όχι των λαϊκών αναγκών». 

Παρατηρούν επίσης πως «οι κάτοικοι της Π.Ε. Έβρου, κάθε λίγο και λιγάκι έρχονται αντιμέτωποι με καταστροφές από πλημμύρες που προκαλούνται εξαιτίας της παντελούς έλλειψης αντιπλημμυρικής θωράκισης και μάλιστα σε μια περιοχή όπου τα πλημμυρικά φαινόμενα γίνονται εντονότερα με το πέρας των χρόνων, ενώ την τελευταία δεκαετία παρατηρείται συχνότερη εμφάνιση τους». 

 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία