Καταβάλλεται σήμερα η «συνδεδεμένη» στους βαμβακοπαραγωγούς

Τα ποσά της συνδεδεμένης ενίσχυσης που τους αναλογούν θα δουν σήμερα στους λογαριασμούς τους οι 50 χιλιάδες, περίπου, βαμβακοπαραγωγοί της χώρας.

«Είχαμε διαβεβαιώσει τους βαμβακοπαραγωγούς ότι θα εισπράξουν τάχιστα και κανονικά τις ενισχύσεις τους και αυτό γίνεται στην πράξη, προς απογοήτευση προφανώς των κινδυνολογούντων και των όψιμων υποστηρικτών του Έλληνα αγρότη, τα δικαιώματα του οποίου δεν φρόντισαν να προστατεύσουν όταν βρίσκονταν στην εξουσία», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βαγγέλης Αποστόλου.

Στο θέμα της επίλυσης του προβλήματος που προέκυψε στην καταβολή της στρεμματικής ενίσχυσης των παραγωγών βάμβακος αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης. «Το πρόβλημα που προέκυψε με την καθυστέρηση της στρεμματικής ενίσχυσης των 50.000 βαμβακοπαραγωγών επιλύθηκε με την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση της κυβέρνησης. Η στρεμματική ενίσχυση βάμβακος για το έτος 2014 θα είναι διαθέσιμη από την Τρίτη 17 Μάρτη, αφού ήδη έχουν κινητοποιηθεί όλες οι διαδικασίες», ανέφερε ο κ. Σακελλαρίδης.
Όπως εξήγησε, «γραφειοκρατικές και τεχνικές ολιγωρίες, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη στενότητα στην ερμηνεία μίας οδηγίας της ΕΚΤ από την Τράπεζα της Ελλάδος, έγιναν ακόμα μια φορά αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης από την αξιωματική αντιπολίτευση…Ο εμπαιγμός των βαμβακοπαραγωγών από την αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει όρια. Η Κυβέρνηση δεν θα την ακολουθήσει. Προτιμά να δίνει λύσεις στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, που τόσο δεινοπάθησε από την προηγούμενη κυβέρνηση».
Σχολιάζοντας το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τη…χαρά του που η παρέμβαση και η πίεση οδήγησε στην «έστω καθυστερημένη καταβολή των στρεμματικών ενισχύσεων σε 50.000 βαμβακοπαραγωγούς…Η κυβέρνηση κατά την προσφιλή της συνήθεια προσπαθεί να μεταφέρει την ευθύνη σε όργανα και υπηρεσίες ελληνικές ή ευρωπαϊκές. Δυσκολεύεται να συνειδητοποιήσει την συνολική ευθύνη της κυβέρνησης για ότι συμβαίνει στη χώρα…Δυσκολεύεται να συνειδητοποιήσει τη σημασία
 που έχουν οι κοινοτικοί κανόνες και οι σχετικές διαδικασίες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι μόνο για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας αλλά και για την ελληνική οικονομία και τους πολίτες.»

Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία