Το θέμα της “ίσης μεταχείρισης” των πολιτών από τις τράπεζες κυρίως όσο αφορά την “αδυναμία χρήσης ηλεκτρονικού χρήματος” για οφειλέτες με λογαριασμούς υπό κατάσχεση (χρέη προς το δημόσιο), αναδεικνύουν με κοινή τους ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και βουλευτής Έβρου, Νατάσα Γκαρά.

Add a comment

Την προστασία των αναδρομικά καταβαλλόμενων συντάξεων από τις κατασχέσεις και μέτρα για την επιστροφή εκείνων που έχουν κατασχεθεί κατά παράβαση της προστατευτικής ρήτρας περί ακατάσχετου, ζητούν 60 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, προς την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Add a comment

Νομοθετική ρύθμιση που θα διορθώνει το «αναχρονιστικό και αντισυνταγματικό όριο ύψους αναφορικά με την εισαγωγή των υποψηφίων ανδρών και γυναικών στις σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας», ζητούν 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή, προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών. 

Add a comment

Τα διόδια ήταν το θέμα της συνάντησης που είχαν τη Δευτέρα (12/6) στη Θεσσαλονίκη οι Περιφερειάρχες της βόρειας Ελλάδας (ΑΜΘ, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Κεντρικής Μακεδονίας).

Add a comment

Για τα επτά σημεία της τελευταίας διαπραγμάτευσης που έγινε στο θέμα των διοδίων ενημερώθηκαν από τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ των περιοχών από τις οποίες διέρχεται η Εγνατία Οδός.

Add a comment

Τη «βαθιά ανησυχία της για τις συνεχιζόμενες αναφορές σχετικά με επιστροφές και επαναπροωθήσεις» που φέρονται να λαμβάνουν χώρα στα χερσαία σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, εκφράζει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (ΥΑ), με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Add a comment

Τις τελευταίες μέρες στα ελληνοτουρκικά σύνορα, σύμφωνα με καταγγελίες στο Tvxs.gr, «άνδρες των ελληνικών αρχών με καλυμμένα τα πρόσωπά τους επαναπροωθούν στην Τουρκία ανθρώπους που πέρασαν στην Ελλάδα, χωρίς να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα, ζητώντας άσυλο, καθώς το τουρκικό καθεστώς τους έχει αφαιρέσει τα διαβατήρια».

Add a comment

Ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί από τα συναρμόδια υπουργεία για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων διαδικτυακών “παιχνιδιών”, όπως η “Μπλε Φάλαινα”, ζητούν 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Παιδείας, Υγείας, Ψηφιακής Πολιτικής και Εσωτερικών.

Add a comment

Την ανάγκη επανεξέτασης του καθεστώτος εγκατάστασης και λειτουργίας των σταθμών βάσης κεραιών κινητής τηλεφωνίας επισημαίνουν σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, 55 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Add a comment

Την κινητοποίηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, προκάλεσε το παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα» που πείθει παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο, να αυτοκτονήσουν και παρ'ολίγο να γίνει η αιτία για αυτοκτονία παιδιού και στη χώρα μας.

Add a comment

Επίδομα παραμεθορίου σε αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς που υπηρετούν μόνιμα στον Έβρο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. 

Add a comment

Το πλαίσιο στο οποίο θα πρέπει να κινηθεί η κάθε Περιφέρεια της χώρας, με κοινό στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση και έμφαση στις ιδιαίτερες ανάγκες και παραγωγικές δυνατότητες της κάθε περιοχής, συζητήθηκε εκτενώς στην τρίωρη συνάντηση που είχε σήμερα (3/5) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας. 

Add a comment

Την εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου δημιουργίας ενημερωτικού διαφημιστικού τύπου και τουριστικών περιπτέρων για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών σε μεγάλες πόλεις και στις πρωτεύουσες νομών, ζητούν 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν προς την υπουργό Τουρισμού.

Add a comment

Ενισχυμένο νομοθετικό πλαίσιο και ελεγκτικό μηχανισμό που θα στοχεύσει στην ουσιαστική μείωση των φαινομένων ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας, ζητούν 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσαν προς την υπουργό Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγύης.

Add a comment

Μέτρα για την οδική ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους ζητούν από τους υπουργούς Υποδομών-Μεταφορών-Δικτύων και Παιδείας, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και οι Εβρίτες Δημήτρης Ρίζος και Γιώργος Καΐσας. 

Add a comment

Βαρύ πέπλο μυστικότητας συνεχίζει να καλύπτει την υπόθεση των δύο Τούρκων στρατιωτικών-πρώην μελών της επίλεκτης τουρκικής στρατιωτικής μονάδας “κοκκινομπερέδων”, που την περασμένη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου, υπέβαλαν αίτημα ασύλου, αφού προηγουμένως είχαν εμφανιστεί μαζί με δικηγόρο στην αστυνομική διεύθυνση Ορεστιάδας.

Add a comment

Με στόχο να μπορέσει, πιο αποτελεσματικά, να συμβάλλει στην “ανάπτυξη των εργατικών και λαϊκών αγώνων, στην ενδυνάμωση της Λαϊκής Ενότητας και της προώθησης μιας εναλλακτικής πρότασης για μια Ελλάδα κυρίαρχη, με εθνικό νόμισμα, χωρίς μνημόνια λιτότητας”, το “Αριστερό Ρεύμα” προχώρησε στο μετασχηματισμό του από ιδεολογικοπολιτική τάση σε πολιτική οργάνωση, ενταγμένη στη Λαϊκή Ενότητα.

Add a comment

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία