Συνολική υποστήριξη-στήριξη των αναπληρωτών ζητούν 59 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Συνολική και πιο συστηματική υποστήριξη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που απασχολούνται εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας τους ζητούν 59 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Παιδείας, Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών, Διοικητικής Ανασυκρότησης και Υποδομών-Μεταφορών.  

Οι βουλευτές, μεταξύ των οποίων και οι Δημήτρης Ρίζος και Νατάσα Γκαρά, καλούν τους συναρμόδιους υπουργούς να εξετάσουν το ενδεχόμενο επιδότησης του ενοικίου ή της χορήγησης επιδότησης για τη μετακόμιση και τη μετακίνηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι υποβάλλονται σε έναν συνδυασμό ταλαιπωρίας και οικονομικών επιβαρύνσεων, μετακινούμενοι στα σχολεία της ελληνικής επικράτειας. 

Όπως σημειώνουν, το πρόγραμα που επιδοτεί τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις των αναπληρωτών σε συγκεκριμένες περιόδους, δεν αποτελεί “μια συνολική ρύθμιση διευκόλυνσης του συνόλου των αναπληρωτών κατά τις μετακινήσεις και μετοικήσεις τους”. Σημειώνουν επίσης ότι ο τέως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, είχε δηλώσει ότι το Υπουργείο προτίθεται να προβεί σε διασφάλιση της σίτισης μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις Λέσχες Αξιωματικών, αλλά και στη διερεύνηση των δυνατοτήτων συμβολής του υπουργείου στη διάθεση χώρων για βραχυπρόθεσμη στέγασή τους.

“Αυτά τα δύο αποτελούν μεν κινήσεις σημαντικές, δεν καταφέρνουν όμως να οδηγήσουν σε συνολικότερη λύση του προβλήματος”, επισημαίνουν συγκεκριμένα στην ερώτησή τους. 

Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν, τέλος, στις περιπτώσεις των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε δύο, τρία ή και τέσσερα σχολεία για τη συμπλήρωση του ωραρίου τους, “όντες κατ’ αυτόν τον τρόπο αναγκασμένοι να καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις τα διαφορετικά σχολεία στα οποία εργάζονται βρίσκονται σε περιοχές που απέχουν αρκετά μεταξύ τους. Το γεγονός αυτό συνεπάγεται δυσκολία τόσο ως προς τη συνέπεια (λόγω περιορισμένου χρόνου για την εκάστοτε μετακίνηση) όσο και ως προς την κάλυψη του κόστους των μετακινήσεων αυτών”, αναφέρουν οι ερωτώντες βουλευτές. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία