Καταγγελία συλλόγων δασκάλων για απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης 

Την ακύρωση της απόφασης του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, με την οποία ορίζεται ως αναπληρώτρια του τακτικού αιρετού μέλους του ΠΥΣΠΕ Έβρου εκπαιδευτικός που προέρχεται από τον σύλλογο καθηγητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Έβρου και όχι από τους συλλόγους των δασκάλων του νομού, ζητούν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης.

Καλούν τον περιφερειακό διευθυντή να ανακαλέσει την απόφασή του και να σεβαστεί “την άποψη της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών”, που έχει προτείνει συγκεκριμένο πρόσωπο για τη θέση αναπληρωτή στο ΠΥΣΠΕ Έβρου.  

“Με έκπληξη και αγανάκτηση ενημερωθήκαμε για το ότι ο Περιφερειακός Δ/ντής Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με απόφασή του, διόρισε ως αναπληρώτρια του τακτικού αιρετού μέλους στο ΠΥΣΠΕ Έβρου, Παναγιώτη Τσίρτση, την Άννα Μπαμίδου, η οποία δεν ορίστηκε από “τις οικείες πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών”, όπως προβλέπεται, αλλά από τον Συλλόγο Καθηγητών Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Έβρου, ο οποίος ούτε αντιπροσωπευτικός είναι, αφού έχει ως μέλη του εκπαιδευτικούς μόνο συγκεκριμένων ειδικοτήτων, ούτε αριθμητικά εκπροσωπεί μεγάλο αριθμό συναδέλφων (περίπου 35), ενώ επιπλέον δεν ανήκει στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας και δεν είναι αναγνωρισμένος από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.”, υποστηρίζουν οι τέσσερις σύλλογοι εκπαιδευτικών του Έβρου. 

Κατηγορούν επίσης τον Περιφερειακό Διευθυντή ότι “έκανε προσωπική κρίση στο διορισμό μέλους του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και περιφρόνησε αυτό που ορίζουν (δεν προτείνουν) οι 4 Σύλλογοι του νομού Έβρου (Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας), οι οποίοι εκπροσωπούν όλοι μαζί τα περίπου 1000 εγγεγραμμένα μέλη τους, εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων του νομού και διόρισε μέλος από ένα σύλλογο που εκπροσωπεί το 3,5% του συνόλου των εκπαιδευτικών και που συμπτωματικά ήταν ο ίδιος ιδρυτικό του μέλος κι επί σειρά ετών πρόεδρος”. 

Καταλήγοντας, δηλώνουν ότι “δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούν την απόφαση και να γίνουν θεατές σε μια πολιτική προκλητικών παρεμβάσεων στο δημοκρατικό χώρο της εκπαίδευσης”. Καλούν, τέλος, τον Περιφερειακό Διευθυντή “να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή του και να αποκαταστήσει το κλίμα δικαίου, ορίζοντας την εκπαιδευτικό που προτείνουν οι τέσσερεις Σύλλογοι, την κ. Γιαμούρα Μαρία, σεβόμενος τον θεσμικό ρόλο του. Παράλληλα, καλούν και την κα. Άννα Μπαμίδου “να μην αποδεχτεί τη θέση, που δημοκρατικά δεν της ανήκει, σεβόμενη την άποψη της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών” αλλά και το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας “να καταδικάσει την ενέργεια του Περιφερειακού Διευθυντή και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ακύρωσή της”.