Η απάντηση του δντή του Δημόσιου ΙΕΚ Ορεστιάδας για τα “προβλήματα”- τι είπε η Γκουγκουσκίδου στο δ.σ

Τη θέση του επί της τοποθέτησης της επικεφαλής της παράταξης “Δήμος Ορεστιάδας/Τόπος να Ζω”, Μαρίας Γκουσκουσκίδου, στην τελευταία (27/03) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, σχετικά με τα θέματα λειτουργίας του Δημόσιου ΙΕΚ Ορεστιάδας, εκφράζει ο διευθυντής της δομής, Μηνάς Μήνογλου, με δελτίο τύπου που απέστειλε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, υποστηρίζοντας, συμπερασματικά, ότι τα όποια προβλήματα είναι “ελάχιστα και περιστασιακά”. 

Η δήλωση του διευθυντή του δημόσιου ΙΕΚ, Μηνά Μήνογλου 

  1. Το Δ. ΙΕΚ Ορεστιάδας εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και χρηματοδοτείται από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. 
  2. Στα 3,5 χρόνια λειτουργίας τα εργαστηριακά μαθήματα των τμημάτων Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef) και Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλαστικής πραγματοποιούνται με απόλυτη επιτυχία σε δομές του Δήμου Ορεστιάδας και στη Λέσχη Φρουράς Ορεστιάδας. 
  3. Στο τελευταίο δίμηνο υπήρξε διακοπή των εργαστηριακών μαθημάτων μόνο για πέντε ημέρες (λόγω τεχνικού προβλήματος). Ακολούθησε εξεταστική περίοδος δύο εβδομάδων και από τις 20/02/2018 (έναρξη του νέου εξαμήνου) τα εργαστηριακά μαθήματα πραγματοποιούνται κανονικά. 
  4. Στα χρονικά διαστήματα που δεν υπάρχει σύμβαση για την καθαριότητα οι ανάγκες καλύπτονται από το Δήμο Ορεστιάδας. 
  5. Σε όλα τα χρόνια λειτουργίας ποτέ δεν υπήρξε αδυναμία θέρμανσης των κτηριακών εγκαταστάσεων του Δ. ΙΕΚ. Σε κάποιες έκτακτες περιπτώσεις οι ανάγκες για πετρέλαιο καλύφθηκαν από το Δήμο Ορεστιάδας. 
  6. Στην έναρξη του εκπαιδευτικού έτους υπήρξαν προβλήματα σχετικά με την προμήθεια υλικών εκπαίδευσης λόγω κατάληψης του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. 

Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίηση μου για το υψηλό επίπεδο γνώσεων και κατάρτισης που παρέχουν οι εκπαιδευτές, για την απόλυτη επιτυχία των αποφοίτων στις εξετάσεις πιστοποίησης, για το υψηλό ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας και γενικά για την αποδοχή και αναγνώριση ων δράσεων του Δ. ΙΕΚ από την τοπική κοινωνία. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την 3η Μ/Κ Ταξιαρχία, τη Διεύθυνση του 3ου Γυμνασίου, τον πρώην Υφυπουργό Παιδείας κ. Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, την Πρόεδρο και τα μέλη της τοπικής κοινότητας Νεοχωρίου, το ΚΚΠΑΑΔΟ, τη ΔΕΥΑΟ, το δήμο Ορεστιάδας και ιδιαίτερα το Δήμαρχο κ. Μαυρίδη Βασίλειο για την αμέριστη και συνεχή συμπαράσταση τους για την αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργούνται. 

Κλείνοντας θεωρώ ότι σε μια περιοχή που η φυγή των νέων είναι μεγάλη η ύπαρξη του Δ. ΙΕΚ είναι μεγίστης σημασίας διότι παρέχει μια επιπλέον βαθμίδα εκπαίδευσης στις ήδη υπάρχουσες δίνοντας στους σπουδαστές του μια ακόμα ευκαιρία για επαγγελματική αποκατάσταση. 

Η τοποθέτηση Μ. Γκουγκουσκίδου για το ΙΕΚ στο δημοτικό συμβούλιο

Σημειώνεται ότι η κα. Γκουγκουσκίδου ανήρτησε τα βασικά σημεία της τοποθέτησής της στον προσωπικό της λογαριασμό στο F/B, τα οποία αναπαρήχθησαν και από ορισμένα τοπικά μέσα. 

Συγκεκριμένα, η δημοτική σύμβουλος επεσήμανε στην ανάρτησή της ότι “το Δημόσιο ΙΕΚ Ορεστιάδας, το οποίο εδρεύει στο Νεοχώρι και το οποίο, εκτός των άλλων προβλημάτων που έχει, ήτοι έλλειψη καθαριότητας, πετρελαίου, εξοπλισμού, αντιμετωπίζει και πρόβλημα έλλειψης εργαστηριών για την πρακτική εκπαίδευση των σπουδαστών. Συγκεκριμένα οι σπουδαστές της ειδικότητας "τεχνικός μαγειρικής τέχνης - αρχιμάγειρας" δεν έχουν παρασκευαστήριο για την πρακτική εφαρμογή των μαθημάτων τους. Φιλοξενήθηκαν για σύντομο χρονικό διάστημα στην κουζίνα της Λέσχης Αξιωματικών Ορεστιάδας, πρόσφατα και στην κουζίνα που ανήκει στον Δήμο και στην οποία παρασκευάζονται τα φαγητά για το πρόγραμμα σίτισης, όμως εδώ και δύο μήνες δεν κάνουν πουθενά πρακτική εφαρμογή, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη συγκεκριμένη ειδικότητα.
Ζητήσαμε από τον κ Δήμαρχο να μας πει ποιες ενέργειες έχουν γίνει προς το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας για το θέμα αυτό και πώς σκοπεύει η δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, διότι το ΙΕΚ χάνει την ελκυστικότητά του και μειώνονται συνεχώς οι σπουδαστές του.
Δυστυχώς ο κ Δήμαρχος, όπως βέβαια και σε κάθε θέμα που αναδεικνύουμε στο δημοτικό συμβούλιο, αρνήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες της δημοτικής του αρχής, δεν μας έδωσε καμία πληροφορία για το θέμα αυτό και απάντησε ότι ο Δήμος Ορεστιάδας δεν είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του Δημόσιου ΙΕΚ, απαξιώνοντας έτσι τόσο τη λειτουργία της εκπαιδευτικής αυτής δομής στο Δήμο μας όσο και τους σπουδαστές της, των οποίων η φωνή, για άλλη μία φορά, δεν εισακούσθηκε”.

 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία