Στην Αλεξανδρούπολη οι περιφερειακοί διαγωνισμοί εκπαιδευτικής ρομποτικής ΑΜΘ 

Τους περιφερειακούς διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του σχολικού έτους 2017-2018, για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, θα φιλοξενήσει την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης. 

Τριάντα τρεις (33) ομάδες ρομποτικού ποδοσφαίρου δημοτικού, 20 ομάδες δημοτικού, 26 ομάδες γυμνασίου και μία ομάδα λυκείου με περισσότερους από 280 μαθητές, θα συναντηθούν και θα διαγωνιστούν στις κατηγορίες τους, οι οποίες έχουν συγκεκριμένες θεματικές, στόχους και κριτήρια. 

Ειδικότερα, για το Δημοτικό ο φετινός διαγωνισμός προσκαλεί τους μαθητές να φανταστούν το συναρπαστικό μέλλον, κατασκευάζοντας μοντέλα με αυτοματισμούς σύμφωνα με το θέμα «Εποικισμός του Άρη» ή να παίξουν «Wedo 2.0 Ποδόσφαιρο», στο πλαίσιο πιλοτικού διαγωνισμού όπου θα συμμετέχουν ομάδες από τις περιφέρειες Αττικής και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Η διαγωνιστική πίστα του Γυμνασίου προσκαλεί τους μαθητές να κατασκευάσουν γρήγορα ρομπότ που θα επιλύουν προβλήματα που σχετίζονται με το ιστορικό θέμα «Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες)». Οι μαθητές του Λυκείου, όπως και πέρυσι, θα κληθούν να δημιουργήσουν μία κατασκευή ελεύθερης έμπνευσης, η οποία θα λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα περιέχει αυτοματισμούς που λύνουν προβλήματα στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, σύμφωνα με το θέμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα».

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Διοργανωτές φορείς είναι ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας (WROHellas) www.wrohellas.gr, ο ΑΕΠΣ Βορέας Αλεξανδρούπολης (Αθλητικός, Επιμορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος), ο Σύλλογος Ρομποτικής Μαθηματικών – Φυσικής και Τεχνολογίας Ξάνθης (RoboSpeciallists) (www.robospecialists.gr) και το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης με το γραφείο Σχολικής Συμβούλου Πληροφορικής Θράκης και την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

Ο διαγωνισμός του σχολικού έτους 2017-2018 τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία