Εβδομάδα δράσης για τις ΕΛΜΕ ΑΜΘ 

Τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών στην Ειδική και Γενική Αγωγή, για την άμεση κάλυψη των κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, διεκδικούν οι έξι ΕΛΜΕ των νομών της Περιφέρειας ΑΜΘ, που οργανώνουν εβδομάδα δράσης, από τις 23 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου.

Αφετηρία θα αποτελέσει η παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018, μέλη των ΕΛΜΕ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στην Κομοτηνή, στη 1:30 το μεσημέρι. Για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών που θέλουν να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία, τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών έχουν κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για τις 23 του μήνα, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. «Οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι αποτελούν πλέον τον σκελετό του δημόσιου σχολείου, καθώς έχουν να πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί εδώ και 7 χρόνια», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι ΕΛΜΕ, υπογραμμίζοντας πως «οι ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί είναι κακοπληρωμένοι, ευέλικτοι, χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, ανήμποροι να σχεδιάσουν τον οποιοδήποτε οικογενειακό τους προγραμματισμό, χωρίς προοπτική και με τη Δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης πάνω από το κεφάλι τους». Ταυτόχρονα, επισημαίνουν οι Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, «οι μαθητές χάνουν χιλιάδες διδακτικές ώρες κάθε χρόνο λόγω των κενών, γεγονός καθοριστικό για τη μαθησιακή πορεία τους».

Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν: 

-Κατάργηση του ν. 3848

-Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών σε Ειδική και Γενική Αγωγή για την άμεση κάλυψη των 25.000 τουλάχιστον κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

-Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων σε όλα τα επίπεδα.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία