Μια…ωραία ατμόσφαιρα στη σύσκεψη για τη συνένωση ΔΠΘ και ΤΕΙ ΑΜΘ 

Τη σύσταση κοινής επιτροπής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία θα διερευνήσει τα ακαδημαϊκά πλεονεκτήματα της δυνητικής συνένωσης των δύο ιδρυμάτων, πρότεινε εχθές, στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, βουλευτών, αιρετών και φορέων της περιοχής, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος. 

Η πρόταση έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο του ΤΕΙ, Δημήτρη Μαντέκα, ενώ ο πρυτανεύων του Δημοκριτείου, Σταύρος Τουλουπίδης δήλωσε ότι θα θέσει την πρόταση στη Σύγκλητο το Πανεπιστημίου. «Στηρίζουμε ένα ενδυναμωμένο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, που θα προκύψει από την ένωση των δύο Ιδρυμάτων», ανέφερε, μεταξύ άλλων ο κ. Μέτιος, υπογραμμίζοντας πως θα υπάρξει νέα σύσκεψη, εάν η εξέλιξη των ζητημάτων, και ειδικά αυτού της Νομικής, δεν είναι θετική για την περιοχή. Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η τοποθέτηση του Προέδρου του ΤΕΙ, ο οποίος, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ Κομοτηνής, ξεκαθάρισε πως θα επιδιώξει μια συνένωση που θα δώσει τα μέγιστα οφέλη στο Ίδρυμα που διοικεί. Όπως είπε, αυτό μπορεί να είναι το Διεθνές Πανεπιστήμιο ή και τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, αφού το πλάνο συνένωσης με το Δημοκρίτειο, που προβλέπει μία σχολή στην Καβάλα και μία στη Δράμα, δε φαίνεται να ικανοποιεί πλέον. 

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρυτανεύοντος του Δημοκριτείου, Σταύρου Τουλουπίδη και του αντιπρύτανη, Παντελή Μπότσαρη, που υπογράμμισαν πως ο σχεδιασμός διεύρυνσης του Πανεπιστημίου είναι ξεκάθαρος εδώ και καιρό και πως το Δ. Π. Θ. δεν πρόκειται να συρθεί πίσω από οποιονδήποτε ή να παρακαλάει για συνένωση, εάν η άλλη πλευρά δεν το επιθυμεί. Ο σχεδιασμός αυτός, όπως είπε ο κ. Τουλουπίδης, περιλαμβάνει την ίδρυση τριών νέων σχολών, της Κτηνιατρικής, της Διατροφολογίας και της Εργοθεραπείας/Νοσηλευτικής, παράλληλα με την λειτουργία ερευνητικών κέντρων. Τη συγκεκριμένη πρόταση, άλλωστε, προτίθεται να παρουσιάσει το πρυτανικό σχήμα του ΔΠΘ και στην επικείμενη συνάντηση που θα έχει με τον υπουργό Παιδείας, στις αρχές Μαρτίου. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία