Το Τμήμα Δασολογίας και Περιβάλλοντος Ορεστιάδας του ΔΠΘ πάει στην Agrotica

Για δεύτερη φορά θα δώσει το “παρών” στη Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων “AGROTICA” το τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Ορεστιάδας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το τμήμα θα έχει παρουσία στη φετινή, 27η διοργάνωση, που θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, από την 1η έως τις 4 Φεβρουαρίου.  

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης θα βρίσκεται στο περίπτερο 2 (stand 52), απ΄ όπου, μεταξύ άλλων, θα γίνεται η ενημέρωση των επισκεπτών για τα προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και ερευνητικά προγράμματα του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων. 

Ημερίδα για την “Κλιματική αλλαγή στον δασικό και αγροτικό τομέα και τα έργα LIFE” 

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Πανεπιστημίου στην έκθεση AGROTICA, θα πραγματοποιηθεί και ημερίδα με θέμα την κλιματική αλλαγή στον δασικό και αγροτικό τομέα και τα έργα LIFE. 

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη στις 10 το πρωί στο συνεδριακό κέντρο “Νικόλαος Γερμανός” της ΔΕΘ-HELEXPO (αίθουσα D), με πρώτη ομιλήτρια την πρόεδρο του τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Ορεστιάδας, Καλλιόπη Ραδόγλου, που θα παρουσιάσει το έργο LIFE FoResMit, για την “ανόρθωση των υποβαθμισμένων δασικών εκτάσεων κωνοφόρων για την περιβαλλοντική αειφορική αποκατάσταση και τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής”. 

Θα ακολουθήσουν οι παρουσιάσεις πέντε ακόμα πανεπιστημιακών, οι οποίοι θα αναλύσουν δράσεις του προγράμματος LIFE σε θέματα όπως η κλιματική αλλαγή στη γεωργία, η απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα από δενδρώδεις καλλιέργειες, η προσαρμογή των νησιών της Μεσογείου στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ε. Ε. για το Περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή. Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι με συζήτηση με το κοινό. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία