“Αστροναύτες σε αποστολή” στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “αστροναύτες σε αποστολή” θα υλοποιήσει από τις 5 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης, στον οικισμό της Μαΐστρου. 

Στο διάστημα αυτό, το κινητό πλανητάριο Starlab θα βρίσκεται και πάλι στο Μουσείο, για μαθητές του δημοτικού και παιδιά προσχολικής ηλικίας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ζήσουν την εμπειρία ενός “ταξιδιού” στο διάστημα, να δουν στον θόλο του πλανηταρίου αστέρια και πλανήτες, να μάθουν για τους μύθους που συνδέονται με αυτά. To πρόγραμμα είναι εμπλουτισμένο με τα εκπαιδευτικά πακέτα Star Theater και Space Explorer, με τα οποία οι μαθητές κάνουν ένα ταξίδι στους πλανήτες έχοντας την αίσθηση ότι ταξιδεύουν κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Επιπρόσθετα, η εκπαιδευτική δράση, προσαρμοσμένη κάθε φορά στην ηλικία των μαθητών, υποστηρίζεται με την υλοποίηση οργανωμένων δραστηριοτήτων και παιχνιδιών, μέσα από τα οποία τα παιδιά θα σχηματίσουν η δική τους εικόνα για το διάστημα.  

Η διάρκεια της δράσης θα είναι μία ώρα και 15 λειπτά. Για τις δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τη γραμματεία του μουσείου στο 2551-0-80204. Το κόστος συμμετοχής είναι 3 ευρώ ανά άτομο. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία