Άμεση κάλυψη των κενών ωρών σε ειδικότητες ζητά ο σύλλογος δασκάλων Ορεστιάδας

Διακόσιες δέκα ώρες ειδικοτήτων είναι κενές στα δημοτικά σχολεία του δήμου Ορεστιάδας, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε επιστολή του προς τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης και τη διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Έβρου ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ορεστιάδας. 

“Δυόμισι μήνες από την έναρξη του διδακτικού έτους, στα σχολεία του δήμου Ορεστιάδας διαπιστώνονται ακόμη κενά σε εκπαιδευτικούς”, αναφέρει ο σύλλογος των δασκάλων και απαριθμεί τις κενές ώρες ανά ειδικότητα. “Για τη εκπαίδευση των μαθητών της περιοχής, απαιτούνται 54 ώρες Αγγλικής γλώσσας, 24 ώρες Πληροφορικής, 4 ώρες Γερμανικής γλώσσας, 75 ώρες Εικαστικών, 33 ώρες Μουσικής, 20 ώρες Θεατρικής αγωγής, ενώ και στον χώρο της ειδικής αγωγής υπάρχει κενό σε τριάμισι ωράρια παράλληλης στήριξης”.

Ο σύλλογος σημειώνει ότι “δεν τον αφορά η επικοινωνιακή αντιμετώπιση του ζητήματος του «κανονικού ανοίγματος» των σχολείων από το υπουργείο, αλλά η πραγματικότητα και αυτή είναι κακή για τους μαθητές μας και τα σχολεία μας” και ζητά την άμεση κάλυψη των κενών, για την ομαλοποίηση της λειτουργίας των σχολείων. “Τα παιδιά του δοκιμαζόμενου και σκληρά φορολογούμενου λαού αξίζουν ένα δημόσιο σχολείο με πλήρη ανάπτυξη, με δασκάλους κι εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, σε διδακτήρια νέα ή συντηρημένα, που να πληρούν τις προϋποθέσεις και να αντιστοιχούν στις ανάγκες της ολόπλευρης μόρφωσής τους, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει”, αναφέρει καταλήγοντας.   

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία