Λαϊκή Συσπείρωση: Προβληματική η λειτουργία του Δημόσιου ΙΕΚ Ορεστιάδας

Προβλήματα στη λειτουργία του δημόσιου ΙΕΚ Ορεστιάδας διαπιστώνει η Λαϊκή Συσπείρωση, δύο μήνες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της. 

Η παράταξη επισημαίνει ότι το δημόσιο ΙΕΚ, που λειτουργεί στο πρώην δημοτικό σχολείο Νεοχωρίου και στο οποίο φοιτούν 90 σπουδαστές, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, “εξαιτίας της υποχρηματοδότησης που ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση αλλά και γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες του ΙΝΕΔΙΒΙΜ”. 

“Αποτέλεσμα αυτού, είναι να αναγκάζονται οι ίδιοι οι σπουδαστές να πληρώνουν «ρεφενέ» τα υλικά που χρειάζονται, για να κάνουν το μάθημά τους οι σπουδαστές του τμήματος μαγειρικής ή και μερικές φορές να τα φέρνουν από το σπίτι τους.

Η πρόσληψη καθαρίστριας καθυστερεί και το πρόβλημα της καθαριότητας αντιμετωπίζεται με τον εθελοντισμό των εκπαιδευτικών , των σπουδαστών και τη συνδρομή του Δήμου Ορεστιάδας.

Ακόμα, ενώ ο χειμώνας ήρθε, οι προμηθευτές αρνούνται να δώσουν «βερεσέ» πετρέλαιο στο ΙΕΚ γιατί πληρώνονται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση ( ένας χρόνος και πλέον) και το σχολείο λειτουργεί προς το παρών με το υπόλοιπο της περσινής χρονιάς.

Οι ευθύνες αποκλειστικά βαραίνουν την κυβέρνηση, που δυστυχώς συνεχίζει στην ίδια γραμμή αυστηρής λιτότητας με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί εκπαιδευτικούς και σπουδαστές να μην συμβιβαστούν με αυτήν την άθλια κατάσταση και να διεκδικήσουν, Δια Βίου μάθηση, με υποδομές, μόνιμους εκπαιδευτικούς και επαρκεί χρηματοδότηση”. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία