Ορεστιάδα: Μαθητική πορεία και προγραμματισμός δράσεων από την Β' ΕΛΜΕ

Την έναρξη των δράσεων που έχουν ανακοινώσει για τον Νοέμβριο σηματοδότησε η σημερινή (30/10) τριώρη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί της Β' ΕΛΜΕ Έβρου, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους μαθητές που έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στην Ορεστιάδα, ζητώντας άμεσα την κάλυψη των κενών και την απόσυρση του σχεδίου για το Νέο Λύκειο.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, στο πλαίσιο των πανελλαδικών δράσεων που υλοποιούνται με τη συμμετοχή και Συλλόγων Γονέων.

Παράλληλα, έχουν ανακοινωθεί και άλλες εκδηλώσεις και ημερίδες που έχουν προγραμματιστεί για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

Δράσεις Νοεμβρίου

Τo Σάββατο 4 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Σχολές Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Τα επαγγέλματα στα οποία οδηγούν». Συνδιοργανωτές είναι τo ΚΕ.ΣΥ.Π. Ορεστιάδας, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ορεστιάδας και η Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΄Εβρου.

Για τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου έχει ανακοινωθεί από την ΟΛΜΕ η διοργάνωση σύσκεψης-ημερίδας για την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης και Σερρών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, με θέμα το “Νέο Λύκειο και το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση”.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των ΕΛΜΕ της ΑΜΘ και των Σερρών, οι αιρετοί ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ και ένας εκπαιδευτικός από κάθε σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος θα οριστεί από το Σύλλογο Διδασκόντων. Τα ονόματα των εκπαιδευτικών του βορείου Έβρου που θα μεταβούν στην Καβάλα θα πρέπει να δηλωθούν στη Β' ΕΛΜΕ μέχρι την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου (e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Το “Νέο Λύκειο” θα είναι το κεντρικό θέμα και της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου στην Ορεστιάδα, “δεδομένου ότι η πρόταση του Υπουργείου έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και ανησυχία”, αναφέρει η Β' ΕΛΜΕ Έβρου. Η ημερίδα θα αφορά εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, καθώς “θα παρουσιαστούν εκτενώς και θα αναλυθούν όλες οι επιπτώσεις της πιθανής εφαρμογής του σχεδιασμού για το Νέο Λύκειο". Ο χώρος και η ώρα διεξαγωγή της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία