Β' ΕΛΜΕ Έβρου: “Ντροπή για το υπουργείο τα κενά στα σχολεία...”

Για “απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει ακόμα και σήμερα, δύο σχεδόν μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων, σε σχολεία του βορείου Έβρου”, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Β' ΕΛΜΕ Έβρου. 

Η συνδικαλιστική οργάνωση των εκπαιδευτικών καταγγέλλει ότι υπάρχουν κενά και υποστηρίζει ότι αποτελεί “ντροπή για το υπουργείο Παιδείας να στερεί από τους μαθητές το δικαίωμα στη μόρφωση και συγχρόνως να καταδικάζει στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς”. συναδέλφους μας.

Ταυτόχρονα δηλώνει “την πλήρη αντίθεσή της στις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για το «Νέο Λύκειο», που οδηγούν σε ένα σχολείο υποβαθμισμένης γνώσης, στοχεύουν στην επιπλέον μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού και θα επιφέρουν την εξόντωση των μαθητών μέσω πολλαπλών εξετάσεων και την πλήρη «φροντιστηριοποίηση» του Λυκείου”.

Εκφράζει, τέλος, τη στήριξή της στον αγώνα και τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις μαθητών-γονέων-εκπαιδευτικών, “που διεκδικούν ένα δημόσιο-δωρεάν σχολείο, το οποίο θα λειτουργείο με μόνιμο προσωπικό από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των παιδιών και όχι στις επιταγές των μνημονίων και του ΟΟΣΑ”.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία