Ορεστιάδα: Εκπαιδευτικό διήμερο για τις φυσικές επιστήμες 

Εκπαιδευτικό διήμερο αφιερωμένο στις φυσικές επιστήμες διοργανώνουν την Τετάρτη (5/4) και την Πέμπτη (6/4), στις εγκαταστάσεις του Δ. Π. Θ. στην Ορεστιάδα, η Ένωση Ελλήνων Επιστημόνων και ο δήμος Ορεστιάδας, σε συνεργασία με τη Σχολή Επιστημών Γεωπονίας-Δασολογίας, τη Διεύθυνση Β'βάθμιας Εκπαίδευσης και το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Ορεστιάδας.

Το διήμερο είναι ενταγμένο στον πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το “έτος Στέφανου Καραθεοδωρή”, όπως έχει ανακηρυχθεί το 2017 στον δήμο Ορεστιάδας. 

Οι παρουσιάσεις και οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο “Ζαφείρης Άμπας”, όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στη μαγεία της φύσης και του κόσμου. 

Το πρόγραμμα της Τετάρτης ξεκινά στις 6:30 το απόγευμα με την παρουσίαση του “ορατού και αόρατου σύμπαντος” από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτη Νιάρχο. Θα ακολουθήσει η περιγραφή των έκτακτων εκρηκτικών φαινομένων του αστέρα Ήλιου, από την αστροφυσικό του ίδιου Πανεπιστημίου, Παναγιώτα Πρέκα. Αμέσως μετά, ο σχολικός σύμβουλος Χρήστος Γκοτζαρίδης θα παρουσιάσει τη χρήση των επιταχυντών στη φυσική. Η δεύτερη ημέρα θα είναι αφιερωμένη σε πειραματικές δραστηριότητες, που θα ξεκινήσουν από τις 11 το πρωί.   

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία