Γύρισαν με βραβείο από το “First Lego League” της Ξάνθης οι μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Ορεστιάδας

Το 1ο βραβείο στην κατηγορία του “Project” απέσπασε η μαθητική ομάδα The Friends of Robots του 1ου δημοτικού σχολείου Ν. Ορεστιάδας, που μαζί με 13 ακόμα μαθητικές ομάδες συμμετείχε στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας  “First Lego League” που διεξήχθη στην Ξάνθη (4/3).   

Οι μαθητές Αθανασούδης Ιωάννης, Βαγενάς Γεώργιος, Βλασακίδης Απόστολος, Βλασακίδου Κωνσταντίνα, Γεωργιάδη Κυριακή, Δημητριάδου Μαρία, Κανίδης Παναγιώτης, Κιηγμάς Ιωάννης, Κυργίδης Χρήστος, Κυργίδου Σοφία και Μανουσίδης Γεώργιος διακρίθηκαν για την πρωτοτυπία, την καινοτομία και την καλύτερα εκτελεσμένη ιδέα τους, την οποία αποτύπωσαν σε μακέτα, παρουσίασαν σε θεατρική πράξη και μετέδωσαν με το “ρομποτάκι” τους, το οποίο, μέσα στο βραβευμένο project είχε τον ρόλο του…φροντιστή και γιατρού προβάτων. Σημειώνεται ότι το γενικό θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν “άνθρωποι και ζώα” και η μεταξύ τους αλληλεπίδραση.

Κατά την προετοιμασία τους τα παιδιά (μαθητές της ΣΤ' τάξης) είχαν δίπλα τους τις εκπαιδεύτριες Στέλλα Κεραμιτσή και Θεοδώρα Μαγουλίδου, η συνεισφορά των οποίων ήταν καθημερινή και εθελοντική. 

Το επόμενο ταξίδι των μαθητών θα είναι στη Θεσσαλονίκη, στις 11 και 12 Μαρτίου, όπου θα διεξαχθεί το ανοιχτό πρωτάθλημα με τη συμμετοχή 98 ομάδων. 

Η ενασχόληση των μαθητών του 1ου δημοτικού σχολείου Ν. Ορεστιάδας με τη ρομποτική υποστηρίζεται με κάθε δυνατό μέσο από τους εκπαιδευτικούς και τον σύλλογο γονέων, “με σκοπό τα παιδιά να αναζητήσουν και να προσεγγίσουν τις νέες, σύγχρονες μορφές εκπαιδευτικών δράσεων”. 

Τι είναι το FIRST LEGO LEAGUE (FLL)

Το FLL είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή διαγωνισμού, για παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και πιστεύοντας στον εαυτό τους, διδάσκοντάς τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή. Είναι μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST(R) (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO(R) και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως.

To 2013 - 2014 ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό eduACT (Δράση για την Εκπαίδευση) www.eduact.org με μεγάλη επιτυχία και από τότε διοργανώνεται κάθε Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία