Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Β' ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ορεστιάδας 

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιουνίου στη 1 το μεσημέρι μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας, συμμετέχουν η Β' ΕΛΜΕ Έβρου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας στην πανελλαδική δράση για την Παιδεία, που οργανώνεται από την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ. 

Με το σύνθημα “η μορφωτική και εργασιακή αποσάθρωση δε θα περάσει”, ο κλάδος των εκπαιδευτικών προχωρά σε κινητοποιήσεις για να δηλώσει την αντίθεσή του “στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και σχέδια του υπουργείου Παιδείας”. 

Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν “στις απολύσεις, στις υπεραριθμίες, τις μετακινήσεις και  τη διάλυση του δημόσιου σχολείου” και ζητούν “να ανακληθεί η αντιπαιδαγωγική κατάργηση του υπεύθυνου εκπαιδευτικού για τα εργαστήρια Φ.Ε. και πληροφορικής”. 

Διεκδικούνμ την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ, μαζικούς, μόνιμους διορισμούς, τη διατήρηση των αναπληρωτών, την κατάργηση του Ν. 3848/2010, δημόσιο σχολείο χωρίς αποκλεισμούς και ανατροπή των πολιτικών της κυβέρνησης και των “εταίρων” (Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.).  

Για να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να συμμετάσχουν στις δράσεις-συγκεντρώσεις, η ΟΛΜΕ κήρυξε για την Τετάρτη (8/6) 2ωρες στάσεις εργασίας, απο τις 12 έως τις 2 μ.μ. και από τις 2 μέχρι τις 4 μ.μ.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία