Εξόρμηση εθελοντικού καθαρισμού της ακτής της Αλεξανδρούπολης, από το πάρκο Αργώ μέχρι και τον Φάρο, διοργανώνουν την Τρίτη (20/03), από τις 9:30 το πρωί, οι μαθητές του Δ2 του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πόλης. 

Add a comment

Συνολική και πιο συστηματική υποστήριξη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που απασχολούνται εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας τους ζητούν 59 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Παιδείας, Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών, Διοικητικής Ανασυκρότησης και Υποδομών-Μεταφορών.  

Add a comment

Ανυποχώρητοι στο αίτημα της μονιμοποίησης των αναπληρωτών εμφανίζονται οι εκπαιδευτικοί και του βορείου Έβρου, που συμμετέχουν με τοπικές δράσεις στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις του κλάδου.

Add a comment

Μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς θα συνεχιστούν και σε τοπικό επίπεδο οι εβδομαδιαίες πολύμορφες δράσεις των εκπαιδευτικών, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με βασικό τους αίτημα τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών και την εξίσωση τους δικαιωμάτων τους με αυτά των μονίμων.

Add a comment

Την περασμένη Παρασκευή (02/03) ο καθηγητής και Πρύτανης (;) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αθανάσιος Καραμπίνης, με μία ανοιχτή επιστολή του, δήλωνε στην πανεπιστημιακή κοινότητα την επιστροφή στα καθήκοντά του.

Add a comment

Την ακύρωση της απόφασης του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, με την οποία ορίζεται ως αναπληρώτρια του τακτικού αιρετού μέλους του ΠΥΣΠΕ Έβρου εκπαιδευτικός που προέρχεται από τον σύλλογο καθηγητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Έβρου και όχι από τους συλλόγους των δασκάλων του νομού, ζητούν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης.

Add a comment

Τριάντα πέντε μαθητές από 13 Γυμνάσια του Έβρου συμμετείχαν στον 3ο Πανέβριο διαγωνισμό “Γλώσσας και Ορθογραφίας”, που διεξήχθη εχθές το πρωί στο 1ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας. 

Add a comment

Τη θέση του επί της τοποθέτησης της επικεφαλής της παράταξης “Δήμος Ορεστιάδας/Τόπος να Ζω”, Μαρίας Γκουσκουσκίδου, στην τελευταία (27/03) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, σχετικά με τα θέματα λειτουργίας του Δημόσιου ΙΕΚ Ορεστιάδας, εκφράζει ο διευθυντής της δομής, Μηνάς Μήνογλου, με δελτίο τύπου που απέστειλε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, υποστηρίζοντας, συμπερασματικά, ότι τα όποια προβλήματα είναι “ελάχιστα και περιστασιακά”. 

Add a comment

Τους περιφερειακούς διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του σχολικού έτους 2017-2018, για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, θα φιλοξενήσει την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης. 

Add a comment

Τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών στην Ειδική και Γενική Αγωγή, για την άμεση κάλυψη των κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, διεκδικούν οι έξι ΕΛΜΕ των νομών της Περιφέρειας ΑΜΘ, που οργανώνουν εβδομάδα δράσης, από τις 23 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου.

Add a comment

Τη σύσταση κοινής επιτροπής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία θα διερευνήσει τα ακαδημαϊκά πλεονεκτήματα της δυνητικής συνένωσης των δύο ιδρυμάτων, πρότεινε εχθές, στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, βουλευτών, αιρετών και φορέων της περιοχής, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος. 

Add a comment

Την αντίθεσή της στην εξαγγελθείσα από τον υπουργό Παιδείας ίδρυση νέας Νομικής Σχολής στην Πάτρα εκφράζει η γενική συνέλευση της Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που συνεδρίασε εχθές για το συγκεκριμένο θέμα.

Add a comment

Για δεύτερη φορά θα δώσει το “παρών” στη Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων “AGROTICA” το τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Ορεστιάδας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Add a comment

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “αστροναύτες σε αποστολή” θα υλοποιήσει από τις 5 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης, στον οικισμό της Μαΐστρου. 

Add a comment

Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία