Με 12, 2 εκ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΜΘ (2014-2020) το έργο κατασκευής δύο νέων κτιριακών εγκαταστάσεων για το τμήμα Ιατρικής Αλεξανδρούπολης του ΔΠΘ. 

Add a comment

Δράσεις της HELMEPA Junior στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας (φωτό)

Πεντακόσιοι σαράντα έξι (546) έγιναν στον δήμο Ορεστιάδας οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης. Άλλοι 68 (με το κίτρινο καπάκι) έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία της πόλης για την ανακύκλωση χαρτιού/χαρτονιού, ενώ υπάρχουν και οι 50 κώδωνες για την ανακύκλωση γυαλιού. 

Add a comment

Ξεχορτάριασμα, τσάπισμα, κλάδεμα και γενικό ευπρεπισμό προβλέπει το πρώτο στάδιο του σχεδίου “Αειφορία Εν-τάξει”, που θα υλοποιήσει ο Σύλλογος Γονέων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, συνεχίζοντας τη δράση “Ανοιχτό Σχολείο”. 

Add a comment

Περισσότερα από 100 έργα συμμετείχαν στον Πανέβριο Μαθητικό Διαγωνισμό Σχεδίασης Γραμματοσήμου 2017 με τον τίτλο «Στέλνω γράμμα στην Ευρώπη», τον οποίο διοργάνωσαν οι διαπιστευμένες για τον Έβρο Ambassadors της εκπαιδευτικής δράσης της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την Ημέρα της Ευρώπης, 9 Μαΐου 2017.

Add a comment

Οι “προωθούμενες αλλαγές στην επαγγελματική εκπαίδευση” θα αποτελέσουν το αντικείμενο της συνάντησης που θα έχει την Πέμπτη (11/5) στην Αλεξανδρούπολη ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο υπεύθυνος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου, Γιώργος Μουστάκας, με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, τους υπεύθυνους Σχολικούς Συμβούλους, τους Διευθυντές των ΕΠΑΛ και των Εργαστηριακών Κέντρων του νομού.

Add a comment

Τη σύνταξη μελέτης βιωσιμότητας για την ίδρυση μίας ακόμα σχολής και πέντε νέων τμημάτων στις έδρες του, αποφάσισε η Σύγκλητος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην τελευταία του συνεδρίαση (27/4). 

Add a comment

“Οι κυρίαρχοι σχεδιασμοί για την ελληνική εκπαίδευση-επιχειρούν να αλλάξουν το DNA της εκπαίδευσης” είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνει η Β' ΕΛΜΕ Έβρου την Πέμπτη 4 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο “Ζαφείρης Άμπας” του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας του Δ. Π. Θ.

Add a comment

Τις αιτήσεις τους για τα δύο νέα τμήματα που θα λειτουργήσουν την επόμενη περίοδο στο  Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του δήμου Αλεξανδρούπολης θα μπορούν να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι στις 27 και 28 Απριλίου.  

Add a comment

Εκπαιδευτικό διήμερο αφιερωμένο στις φυσικές επιστήμες διοργανώνουν την Τετάρτη (5/4) και την Πέμπτη (6/4), στις εγκαταστάσεις του Δ. Π. Θ. στην Ορεστιάδα, η Ένωση Ελλήνων Επιστημόνων και ο δήμος Ορεστιάδας, σε συνεργασία με τη Σχολή Επιστημών Γεωπονίας-Δασολογίας, τη Διεύθυνση Β'βάθμιας Εκπαίδευσης και το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Ορεστιάδας.

Add a comment

«Παιχνιδιών καμώματα… στου χρόνου το ποτάμι» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης παρουσίασης του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποίησαν από κοινού το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο της Παλαγίας με το Πειραματικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, το 11ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης και το Okyanus Νηπιαγωγείο Κων/πολης.

Add a comment

Δεκαπέντε (15) ελαιόδεντρα της ποικιλίας “Μάκρης” θα φυτεύσουν στις 11 το πρωί της Παρασκευής (17/3) στον χώρο πρασίνου στην “Παλιά Δεξαμενή” μαθητές του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης. 

Add a comment

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία