Περισσότερα από 100 έργα συμμετείχαν στον Πανέβριο Μαθητικό Διαγωνισμό Σχεδίασης Γραμματοσήμου 2017 με τον τίτλο «Στέλνω γράμμα στην Ευρώπη», τον οποίο διοργάνωσαν οι διαπιστευμένες για τον Έβρο Ambassadors της εκπαιδευτικής δράσης της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την Ημέρα της Ευρώπης, 9 Μαΐου 2017.

Add a comment

Οι “προωθούμενες αλλαγές στην επαγγελματική εκπαίδευση” θα αποτελέσουν το αντικείμενο της συνάντησης που θα έχει την Πέμπτη (11/5) στην Αλεξανδρούπολη ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο υπεύθυνος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου, Γιώργος Μουστάκας, με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, τους υπεύθυνους Σχολικούς Συμβούλους, τους Διευθυντές των ΕΠΑΛ και των Εργαστηριακών Κέντρων του νομού.

Add a comment

Τη σύνταξη μελέτης βιωσιμότητας για την ίδρυση μίας ακόμα σχολής και πέντε νέων τμημάτων στις έδρες του, αποφάσισε η Σύγκλητος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην τελευταία του συνεδρίαση (27/4). 

Add a comment

“Οι κυρίαρχοι σχεδιασμοί για την ελληνική εκπαίδευση-επιχειρούν να αλλάξουν το DNA της εκπαίδευσης” είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνει η Β' ΕΛΜΕ Έβρου την Πέμπτη 4 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο “Ζαφείρης Άμπας” του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας του Δ. Π. Θ.

Add a comment

Τις αιτήσεις τους για τα δύο νέα τμήματα που θα λειτουργήσουν την επόμενη περίοδο στο  Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του δήμου Αλεξανδρούπολης θα μπορούν να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι στις 27 και 28 Απριλίου.  

Add a comment

Εκπαιδευτικό διήμερο αφιερωμένο στις φυσικές επιστήμες διοργανώνουν την Τετάρτη (5/4) και την Πέμπτη (6/4), στις εγκαταστάσεις του Δ. Π. Θ. στην Ορεστιάδα, η Ένωση Ελλήνων Επιστημόνων και ο δήμος Ορεστιάδας, σε συνεργασία με τη Σχολή Επιστημών Γεωπονίας-Δασολογίας, τη Διεύθυνση Β'βάθμιας Εκπαίδευσης και το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Ορεστιάδας.

Add a comment

«Παιχνιδιών καμώματα… στου χρόνου το ποτάμι» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης παρουσίασης του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποίησαν από κοινού το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο της Παλαγίας με το Πειραματικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, το 11ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης και το Okyanus Νηπιαγωγείο Κων/πολης.

Add a comment

Δεκαπέντε (15) ελαιόδεντρα της ποικιλίας “Μάκρης” θα φυτεύσουν στις 11 το πρωί της Παρασκευής (17/3) στον χώρο πρασίνου στην “Παλιά Δεξαμενή” μαθητές του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης. 

Add a comment

Τους παγκόσμιους πρωταθλητές Άννα Βερούλη, Νίκο Μιχαλόπουλο, Κώστα Γκατσιούδη και Αντιγόνη Βουρδόλη υποδέχεται την Παρασκεύη 17 Μαρτίου, στις 10 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, το 10ο δημοτικό σχολείο Αλεξανδρούπολης.

Add a comment

Το 1ο βραβείο στην κατηγορία του “Project” απέσπασε η μαθητική ομάδα The Friends of Robots του 1ου δημοτικού σχολείου Ν. Ορεστιάδας, που μαζί με 13 ακόμα μαθητικές ομάδες συμμετείχε στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας  “First Lego League” που διεξήχθη στην Ξάνθη (4/3).   

Add a comment

Σε κοινή διεθνική δραστηριότητα μάθησης, διδασκαλίας και κατάρτισης συμμετείχε η αποστολή μαθητών και εκπαιδευτικών του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο του προγράμματος “English Learning Friends” toy ERASMUS+.

Add a comment

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία