Δεκαπέντε (15) ελαιόδεντρα της ποικιλίας “Μάκρης” θα φυτεύσουν στις 11 το πρωί της Παρασκευής (17/3) στον χώρο πρασίνου στην “Παλιά Δεξαμενή” μαθητές του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης. 

Add a comment

Τους παγκόσμιους πρωταθλητές Άννα Βερούλη, Νίκο Μιχαλόπουλο, Κώστα Γκατσιούδη και Αντιγόνη Βουρδόλη υποδέχεται την Παρασκεύη 17 Μαρτίου, στις 10 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, το 10ο δημοτικό σχολείο Αλεξανδρούπολης.

Add a comment

Το 1ο βραβείο στην κατηγορία του “Project” απέσπασε η μαθητική ομάδα The Friends of Robots του 1ου δημοτικού σχολείου Ν. Ορεστιάδας, που μαζί με 13 ακόμα μαθητικές ομάδες συμμετείχε στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας  “First Lego League” που διεξήχθη στην Ξάνθη (4/3).   

Add a comment

Σε κοινή διεθνική δραστηριότητα μάθησης, διδασκαλίας και κατάρτισης συμμετείχε η αποστολή μαθητών και εκπαιδευτικών του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο του προγράμματος “English Learning Friends” toy ERASMUS+.

Add a comment

Σαράντα πέντε (45) μαθητές της Γ’ τάξης των γυμνασίων Ριζίων και Κυπρίνου του δήμου Ορεστιάδας θα επισκεφθούν την Αθήνα από τις 30 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλοξενία» του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, που φέτος επέλεξε την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ως γεωγραφική περιφέρεια για την υλοποίηση του προγράμματος.

Add a comment

Στην τριήμερη αποχή των εκπαιδευόμενων των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) από τα μαθήματά τους, στις 20, 21 και 22 Φεβρουαρίου, θα συμμετέχουν και οι 54 εκπαιδευόμενοι του Σ. Δ. Ε. Ορεστιάδας. 

Add a comment

Θα απέχουν από τα μαθήματά τους στις 20, 21 και 22 Φεβρουαρίου οι εκπαιδευόμενοι των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) όλης της χώρας, διεκδικώντας “να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η κανονική λειτουργία των Σ.Δ.Ε. και να ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά χωρίς απώλεια εξαμήνου”, όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συμβούλων και Ωρομισθίων Καθηγητών Σ. Δ. Ε. 

Add a comment

Εντός 24ώρου ήρθε η απάντηση των βουλευτών Θράκης του ΣΥΡΙΖΑ στην ανοιχτή επιστολή του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη, με την οποία τους καλούσε να ενεργήσουν άμεσα προκειμένου να ιδρυθεί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και όχι στο Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης το Τμήμα για εκπαιδευτικούς Μειονοτικού Προγράμματος Μειονοτικών σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θράκης.

Add a comment

Στο στόχαστρο, χωρίς να τους κατονομάζει, βάζει “κάποιους Θρακιώτες βουλευτές” ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, με αφορμή την τροποποίηση που “αρπάζει” από την Αλεξανδρούπολη το τμήμα για εκπαιδευτικούς μειονοτικού προγράμματος Μειονοτικών Σχολείων της Θράκης και το ιδρύει στη Θεσσαλονίκη (ΑΠΘ).

Add a comment

Την Τρίτη 7/2 και την Τετάρτη 8/2 θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για το τμήμα βασικών γερμανικών που θα λειτουργήσει το επόμενο διάστημα το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του δήμου Αλεξανδρούπολης. 

Add a comment

Διάλειμμα μετά μουσικής κάνουν από την 1η Φεβρουαρίου οι μαθητές του 10ου δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο της δράσης «Εδώ Λιλιπούπολη!»… το σχολείο που τραγουδά!…», η οποία υλοποιείται με πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων και σε συνεργασία με τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου. 

Add a comment

Με σχολικές γιορτές και εκκλησιασμό θα κυλήσει για τα σχολεία το πρόγραμμα της ημέρας εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου. 

Add a comment

Οι διαλέξεις γίνονται σε συνεργασία με τις Σχολές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Τ.Ε.Ι.-Α.Μ.Θ.), με στόχο την Δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση των πολιτών και τη διασύνδεση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας με την κοινωνία. 

Add a comment

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία