ΑΜΘ: Έναρξη υποβολής αιτήσεων λήψης δανείου για το Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ 

Τη Δευτέρα 21 Μαΐου ξεκινά για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το στάδιο επιλογής λήψης ή μη δανείου για το πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ”. 

Πρόκειται για την επόμενη φάση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, κατά το οποίο ενεργοποιείται η δυνατότητα αίτησης χρηματοδότησης από τραπεζικό ίδρυμα. 

Ειδικότερα, στις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.exoikonomisi.ypen.gr ενεργοποιείται η επιλογή λήψης ή μη δανείου. 

Εφόσον ο ενδιαφερόμενος επιλέξει τη λήψη, θα ακολουθεί (εντός 30 ημερών) πιστοληπτικός έλεγχος από την εμπλεκόμενη τράπεζα, ώστε (εντός 75 ημερών) να εγκριθεί το δάνειο.

Στην περίπτωση μη λήψης δανείου, η αίτηση θα προωθείται προς οριστική υπαγωγή.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η προθεσμία 30 ημερών προς τις τράπεζες για την πραγματοποίηση πιστωτικού ελέγχου, λογίζεται από τη χρονική στιγμή που ο ενδιαφερόμενος επιλέξει στο πληροφοριακό σύστημα τη λήψη δανείου και επισυνάψει το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Το ποσό για την επιχορήγηση θα παραμένει δεσμευμένο μέχρι και 75 ημέρες από την ημερομηνία έναρξης υποβολής της αίτησης δανείου. Εντός του διαστήματος αυτού θα πρέπει να εγκριθεί το δάνειο ή ο ενδιαφερόμενος να «θέσει» την αίτηση σε κατάσταση «προς υπαγωγή», εφόσον δεν λάβει δάνειο. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία