«Σφραγίστηκαν» οι αποθήκες με ζάχαρη, σε Ορεστιάδα, Πλατύ- προς πληρωμή το 40% στους τευτλοπαραγωγούς

Το.. αχνό φως της «καθυστερημένης» και «μερικής πληρωμής», μόνο για το 40% θα δουν τις επόμενες ημέρες οι τευτλοπαραγωγοί.

Την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018, «σφραγίστηκαν» και ασφαλίστηκαν από την Πειραιώς, στις αποθήκες του εργοστασίου ζάχαρης Ορεστιάδας και Πλατέως, 8.200 και 6.000 τόνοι ζάχαρης, αντίστοιχα,  που αποτελούν «μέρος» των, πολλών, εγγυήσεων που ζήτησε η τράπεζα για να εγκρίνει τη χρηματοδότηση με 4 εκ. ευρώ της Ε. Β. Ζ, για την πληρωμή των παραγωγών για τα τεύτλα που παρέδωσαν το 2017.

Με δεδομένο ότι οι αποθήκες «σφραγίστηκαν» τελικά εχθές, θεωρείται πολύ δύσκολο- αν όχι απίθανο- να πληρωθούν οι τευτλοπαραγωγοί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Οι πληρωμές φαίνεται ότι παίρνουν νέα ολιγοήμερη αναβολή, για την επόμενη εβδομάδα. 

Παραίτηση Τσιαπάρα μετά τις αντιδράσεις

Εν τω μεταξύ, παραιτήθηκε από μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΒΖ, ο Γεράσιμος Τσιαπάρας (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του δ.σ) μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν για την «υβριστική, προσβλητική και απαξιωτική» συμπεριφορά του προς τους αγρότες, κατά την τηλεφωνική συνομιλία (με ανοιχτή ακρόαση) που είχαν μαζί του την πρώτη ημέρα της κατάληψης των τευτλοπαραγωγών στα κεντρικά γραφεία της ΕΒΖ, στη Θεσσαλονίκη. Ήδη μάλιστα φέρεται να έχουν κινηθεί και νομικά εναντίον του.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία