Εργαζόμενοι ΕΒΖ: Να δώσει λύση ο πρωθυπουργός, το πρόβλημα είναι αυτοί που εξυπηρετούν το τραπεζικό σύστημα

“Να δώσει λύση ο πρωθυπουργός”, σε μια ύστατη προσπάθεια για τη σωτηρία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, ζητά με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων της ΕΒΖ, υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι οι διοικήσεις αλλά η “αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πιστώτρια τράπεζα (σ.σ Πειραιώς) καθώς και “οι άνθρωποι της κυβέρνησης που εξυπηρετούν το τραπεζικό σύστημα”.

Μ αφορμή τη, νέα (4η), παραίτηση διοίκησης της εταιρείας, η Ομοσπονδία των εργαζομένων αναρωτιέται πως μπορεί να επιβιώσει και να αναπτυχθεί μια βιομηχανία που κάθε έξι μήνες αλλάζει διοίκηση!

Ζητά μάλιστα και απαντήσεις από τον αρμόδιο υπουργό για τους λόγους παραίτησης της, μέχρι πρότινος, διοίκησης την οποία ο ίδιος είχε διορίσει πριν από μερικούς μήνες. Παράλληλα, θέτει το ερώτημα για το “πως θα κλείσει η παραγωγική διαδικασία στο Εργοστάσιο του Πλατέος που είναι σε λειτουργία και πως θα ξεκινήσει η παραγωγική διαδικασία του Εργοστασίου της Ορεστιάδος” αλλά και “ποιος θα αναλάβει την ευθύνη των αποφάσεων και των υπογραφών”.

Στο ερώτημα αν το πρόβλημα είναι οι διοικήσεις στην ΕΒΖ, η Ομοσπονδία “απαντά” πως “Όχι” και δίνει τη δική της εκδοχή: “Το πρόβλημα είναι η αδυναμία της κυβέρνησης, να αντιμετωπίσει την πιστώτρια Τράπεζα και τις απαιτήσεις της καθώς και οι άνθρωποι της κυβέρνησης που εξυπηρετούν το τραπεζικό σύστημα.”

Καλεί μάλιστα την παραιτηθείσα διοίκηση “να μην σιωπήσει και να δημοσιοποιήσει όλα, όσα έχουν συμβεί κατονομάζοντας τους εξωγενείς παράγοντες και αποφάσεις που επιχειρείται να επιβληθούν, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η προοπτική βιωσιμότητας της Ε.Β.Ζ.”

Τέλος, καλεί, για “ύστατη φορά” τον πρωθυπουργό να δώσει “λύση” μια λύση “που θα είναι προς όφελος της ανάπτυξης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΒΖ:

“Το ίδιο έργο ξαναπαίζεται στην Ε.Β.Ζ Α.Ε. δυστυχώς εις βάρος της Βιομηχανίας, των εργαζομένων, των καλλιεργητών και των συνεργατών της, καθώς άλλη μια Διοίκηση, η τέταρτη σε διάστημα δύο χρόνων, οδηγήθηκε σε παραίτηση.

Ας μας απαντήσουν οι αρμόδιοι της κυβέρνησης, τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνουμε όλοι εμείς και το καταλαβαίνουν αυτοί.

Πως μια εταιρεία στην οποία κάθε έξι μήνες αλλάζει Διοίκηση μπορεί να επιβιώσει και να αναπτυχθεί. Πως μια εταιρεία με τόσα προβλήματα, μέσα από τέτοιες καταστάσεις, μπορεί να σταθεί στα πόδια της, για να προσπαθήσει να ξεπεράσει τα προβλήματά της.

Ας μας απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός γιατί παραιτήθηκε και αυτή η Διοίκηση, η οποία είχε διοριστεί από τον ίδιο πρίν από μερικούς μήνες.

Ας μας απαντήσουν στο ερώτημα, πως θα κλείσει η παραγωγική διαδικασία στο Εργοστάσιο του Πλατέος που είναι σε λειτουργία και πως θα ξεκινήσει η παραγωγική διαδικασία του Εργοστασίου της Ορεστιάδος.

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη των αποφάσεων και των υπογραφών.

Το πρόβλημα είναι οι Διοικήσεις; Εδώ θα σας απαντήσουμε εμείς. Όχι.

Το πρόβλημα είναι η αδυναμία της κυβέρνησης, να αντιμετωπίσει την πιστώτρια Τράπεζα και τις απαιτήσεις της καθώς και οι άνθρωποι της κυβέρνησης που εξυπηρετούν το τραπεζικό σύστημα;

Καλούμε την παραιτηθείσα Διοίκηση, να μην σιωπήσει και να δημοσιοποιήσει όλα, όσα έχουν συμβεί κατονομάζοντας τους εξωγενείς παράγοντες και αποφάσεις που επιχειρείται να επιβληθούν, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η προοπτική βιωσιμότητας της Ε.Β.Ζ.

Το έχουν πράξει ήδη δύο παραιτηθέντες Πρόεδροι στο παρελθόν, κάντε το κι εσείς.

Καλούμε για ύστατη φορά τον πρωθυπουργό της χώρας, που είναι γνώστης των προβλημάτων της Βιομηχανίας και με τον οποίο έχουμε συναντηθεί τόσες φορές, να δώσει λύση.

Μια λύση, που θα είναι προς όφελος της ανάπτυξης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.”

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία