Διόρθωση αδικιών στην έκπτωση του ΕΝ. Φ. Ι. Α. ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ 

Τη διατήρηση της έκπτωσης στον ΕΝ. Φ. Ι. Α. για τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, που την έχασαν επειδή ξεπέρασαν κατά τι τα εισοδηματικά κριτήρια που όριζαν προηγούμενες αποφάσεις της Γραμματείας Εσόδων, ζητούν 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Οικονομικών.

Όπως σημειώνουν οι βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Έβρου, Δημήτρης Ρίζος, πρόκειται για περιπτώσεις που έχασαν το δικαίωμα της έκπτωσης λόγω κάποιου έκτακτου επιδόματος ή του επιδόματος ανεργίας που έλαβαν, τα οποία συνυπολογίστηκαν στο συνολικό εισόδημα. Οι βουλευτές ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των θιγόμενων πολιτών και ποιο είναι το δημοσιονομικό βάρος που προκύπτει από τη διατήρηση της έκπτωσης γι’ αυτούς, ενώ καλούν την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών «να διορθώσει τις αδικίες» αυτές. 

Δείτε εδώ αναλυτικά την ερώτηση:

http://www.syriza.gr/article/id/70921/Erwthsh-32-boyleytwn-toy-SYRIZA-schetika-me-thn-katarghsh-ths-ekptwshs--toy-EN.F.I.A-logw-synypologismoy-sto-ethsio-eisodhma-twn-ektaktwn-esodwn-kathws-kai-poswn-koinwnikwn-parochwn.html#.WbbBBhRnNhA 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία