Το 1st Oil & Gas Forum στην Αλεξανδρούπολη 

To 1o Φόρουμ για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο (1st Oil & Gas Forum) διοργανώνει στην Αλεξανδρούπολη το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για την ενεργειακή οικονομία. 

Το “παρών” αναμένεται να δώσουν ο Έλληνας υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και οι ομόλογοί του από τη Σερβία και τη Βουλγαρία, Aleksandar Antic και Temenuzhka Petkova, αντίστοιχα, καθώς και ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt, που θα είναι και οι βασικοί ομιλητές του συνεδρίου. 

Το φόρουμ θα επικεντρωθεί στον κομβικό ρόλο της Ελλάδας στις ενεργειακές εξελίξεις στη νοτιοανατολική Ευρώπη, δεδομένου ότι “με την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση ενέργειας, η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα έχει ένα ευρύ φάσμα προκλήσεων να αντιμετωπίσει και αντιστοίχως ευκαιρίες να εκμεταλλευτεί”, υπογραμμίζουν οι διοργανωτές. 

Το 1ο συνέδριο Oil & Gas θα συγκεντρώσει σημαντικούς φορείς χάραξης ενεργειακής πολιτικής, ρυθμιστές, κορυφαίους παράγοντες της αγοράς, χρηματοδότες, ακαδημαϊκούς και εμπειρογνώμονες, που θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν ιδέες και λύσεις σχετικά με τα σύγχρονα θέματα που αφορούν στο δυναμικό ενεργειακό τομέα στην Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.

Θεματολογία συνεδρίου: 

· Η παγκόσμια τάση στον ενεργειακό τομέα και τη γεωπολιτική

· Κατανόηση των σχέσεων μεταξύ ενεργειακής γεωπολιτικής και ενεργειακών αγορών

· Η δυναμική της αγοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ελλάδας: Προκλήσεις & Προοπτικές

· Ο ρόλος της τιμολόγησης στην εξέλιξη του τομέα της ενέργειας

· Το μέλλον των γεωτρήσεων και του φυσικού αερίου στην Ελλάδα

· Ο ρόλος της Ελλάδας στην παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου LNG - Νέες διασυνδέσεις και τερματικοί σταθμοί

· Αγωγοί φυσικού αερίου και προκλήσεις στην Ν.Α. Ευρώπη

· Χρηματοδότηση ενεργειακών έργων

· Περιφερειακές συμμαχίες και συνεργασίες

Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να το βρείτε εδώ

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία