Μαύρα τα γραμμένα” για τους τευτλοπαραγωγούς που μάταια, όπως όλα δείχνουν, περιμένουν να πληρωθούν για τα τεύτλα που παρέδωσαν στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, παρά τις υποσχέσεις που τους είχαν δώσει.

Οι πληροφορίες λένε πως το δάνειο (10 εκ. Ευρώ;) που είχε ζητήσει η εταιρεία από την Πειραιώς δεν πρόκειται να συναφθεί καθώς η τράπεζα ζητά “πολλές εγγυήσεις” που αδυνατεί να παρέχει η ΕΒΖ για να δανειοδοτηθεί, πολύ δε περισσότερο μεσούσης της προεκλογικής περιόδου. Η λύση να “μαζέψει” από τις πωλήσεις η εταιρεία και να πληρώσει με αυτά ακούγεται περισσότερο ως αστείο και το σίγουρο είναι πως μέχρι τις εκλογές, οι αγρότες δεν πρόκειται να δουν ούτε σεντ! Εκτός κι αν υπάρξει καμιά ριζική ανατροπή, τις επόμενες ημέρες, κάτι που δεν φαίνεται υπό τις σημερινές συνθήκες και δεδομένα.

Σήμερα, Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015, συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη εκπρόσωποι των εργαζομένων με τη διοίκηση, όπου και ενημερώθηκαν για την κατάσταση και πως αυτή έχει διαμορφωθεί. Οι πληροφορίες από τη συμπρωτεύουσα λένε πως η πλευρά της διοίκησης τους ανέφερε πως μπορεί να εγγυηθεί για τα, όποια, ταμιακά διαθέσιμα μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2015 και μετά “σηκώνει τα χέρια ψηλά”! Όσο αφορά τη μισθοδοσία, που δεν καταβλήθηκε την 1η Γενάρη, είναι πιθανό “κάτι να γίνει” την ερχόμενη εβδομάδα.

Αυτό που γίνεται ξεκάθαρο, με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, είναι πως το... “καράβι” της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης πηγαίνει ολοταχώς προς τα...βράχια και μάλιστα με ταχύτητα πολλών κόμβων για να' ναι σίγουρο το βούλιαγμά του!

Απλήρωτοι εργαζόμενοι, απλήρωτοι αγρότες, καμία εξαγγελία για την τιμολογιακή πολιτική της νέας χρονιάς (ενώ αυτές τις ημέρες θα έπρεπε να δηλώνουν στρέμματα καλλιέργειας οι παραγωγοί), κανένα πραγματικό σχέδιο- πλάνο για την εταιρεία και φυσικά αδυναμία χρηματοδότησης των αναγκών της βιομηχανίας για τη λειτουργία της. Παράλληλα, η υπάρχουσα διαμορφωθείσα κατάσταση υπονομεύει και την όποια προσπάθεια θα ήθελε να κάνει μια νέα κυβέρνηση, με μια νέα διοίκηση, για να στηρίξει την βιομηχανία ζάχαρης και την τευτλοκαλλιέργεια. Στην περίπτωση αυτή θα βρισκόταν από την πρώτη ημέρα με την πλάτη στον τοίχο, χωρίς χρονικά περιθώρια, με συσσωρευμένα προβλήματα που έπρεπε να έχουν λυθεί από...εχθές και “διαλυμένη” την εταιρεία. Πιθανά, ο στόχος να είναι αυτός...

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία