Ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΒΖ, παραιτήσεις και νέο δ. σ

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, καθώς, μετά τις χθεσινές (7/4) παραιτήσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, Χρήστου Ρώσσιου και Παντελή Μάνη, και ενός μη εκτελεστικού μέλους, του Πέτρου Γάτσου, συνεδρίασε έκτακτα το διοικητικό συμβούλιο που κατέληξε σε νέα σύνθεση.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα, με νέο πρόεδρο τον Αντώνη Χατζηδιαμαντή και διευθύνοντα σύμβουλο τον Μιχάλη Κεφαλόπουλο. Αναλυτικά, η σύνθεση του νέου συμβουλίου είναι:

Πρόεδρος: Αντώνης Χατζηδιαμαντής

Αντιπρόεδρος: Γαβριήλ Κερμανίδης

Διευθύνων Σύμβουλος: Μιχάλης Κεφαλόπουλος

Αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος: Αντώνης Μπούρης

Μέλη: Γεράσιμος Τσιαπάρας, Χρήστος Βογιατζής, Κωνσταντίνος Μανιατάκης

Οι εξελίξεις αυτές, πιθανά, να σχετίζονται και με τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη και αφορά την πώληση των εργοστασίων της Σερβίας. Μια διαδικασία που δεν είναι καθόλου εύκολη, αφού πρόκειται για περιουσιακά στοιχεία της ΕΒΖ που παρουσίασαν σημαντική κερδοφορία την περυσινή περίοδο (περίπου 25 εκ. ευρώ) και δεν είναι εύκολο να “ξεπουληθούν” για ένα...κομμάτι ψωμί, για να μπει “ζεστό χρήμα” στα ταμεία της τράπεζας Πειραιώς. Η αξία των εργοστασίων της Σερβίας, ως παραγωγικές μονάδες υψηλής δυναμικής και με σημαντικό ανταγωνιστικό πλεoνέκτημα στην αγορά, φέρεται να ανέρχεται στα 68 εκ. ευρώ, βάσει και της εκτίμησης του οίκου που τις αξιολόγησε.  

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία