Συμφωνία εκμίσθωσης του τυροκομείου “Βαρσαμακίδη” από τον συνεταιρισμό “Θρακών Αμνός”

Έτοιμα για υπογραφές είναι τα συμβόλαια μακροχρόνιας εκμίσθωσης των εγκαταστάσεων της πρώην Τυροκομικής Βαρσαμακίδη Α. Ε., από τον κτηνοτροφικό συνεταιρισμό Έβρου “Θρακών Αμνός”, που αποκτά πλέον το δικό του τυροκομείο. 

Η συμφωνία προβλέπει την ενοικίαση για 10+10 χρόνια, του τυροκομείου που βρίσκεται στο Νεοχώρι του δήμου Ορεστιάδας. Έτσι, ο συνεταιρισμός αιγοπροβατοτρόφων του νομού επεκτείνει τη δραστηριότητά του και στην παραγωγή τυριού από το γάλα των 160 παραγωγών-μελών του ενώ στις ίδιες εγκαταστάσεις θα παστεριώνει και το γάλα που θα διαθέτει από τους αυτόματους πωλητές γίδινου γάλακτος που θα λειτουργήσουν στην Αλεξανδρούπολη και στην Κομοτηνή. 

Ο Συνεταιρισμός, που δημιουργήθηκε το 2012 με μόλις 25 μέλη, έχει ήδη διανύσει την πρώτη τετραετία του συνεργατικού εγχειρήματος και κάνει πλέον σημαντικά βήματα ανάπτυξης, σχεδιάζοντας παράλληλα την περαιτέρω διεύρυνση της δραστηριότητάς του, μέσα από συμφωνίες και συνεργασίες που ήδη “κυοφορούνται”, αλλά δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμες. 

Σήμερα ο Συνεταιρισμός διαχειρίζεται το γάλα από τα περίπου 20.000 αιγοπρόβατα των κτηνοτρόφων-μελών του, από το οποίο, εκτός από το τυρί θα παραχθεί σύντομα και το παραδοσιακό παγωτό “Θρακών Αμνός”, από γίδινο γάλα. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία