“Σκάλωσε” η έναρξη λειτουργίας του αυτόματου πωλητή γίδινου γάλακτος στην Αλεξανδρούπολη

Σε ένα απρόσμενο κώλυμα “σκάλωσε” η έναρξη λειτουργίας του πρώτου αυτόματου πωλητή γίδινου γάλακτος στην Αλεξανδρούπολη, ο οποίος επρόκειτο να αρχίσει να διαθέτει γάλα στους καταναλωτές από τον Μάρτιο.

Ο εξοπλισμός έχει εγκατασταθεί στο κατάστημα που εκμίσθωσε ο Συνεταιρισμός “Θρακών Αμνός” επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, ωστόσο το θέμα μπλόκαρε στη διαδικασία της παστερίωσης, για την οποία υπήρχε συμφωνία με τη συνεργαζόμενη βιομηχανία “Εβροφάρμα”, που τελικά δεν προχώρησε. 

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Χρήστος Παρασχούδης, που συμμετείχε στο 15ο Συνέδριο του υποδικτύου του FAO-CIHEAM για τους μεσογειακούς βοσκήσιμους πόρους, το οποίο διεξήχθη στην πόλη της Ν. Ορεστιάδας, ανέφερε ότι ο αυτόματος πωλητής θα λειτουργήσει σε έναν περίπου μήνα, διάστημα στο οποίο ο Συνεταιρισμός θα είναι σε θέση να αναλάβει και την παστερίωση του γάλακτος, με δικά του μέσα. 

Το εγχείρημα της δημιουργίας του καταστήματος, από το οποίο οι καταναλωτές, εκτός από το γίδινο γαλα θα μπορούν να προμηθεύονται και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα του Συνεταιρισμού, είναι υψηλού κόστους, και όπως είπε ο κ. Παρασχούδης, θα πρέπει να εδραιωθεί και να πατήσει γερά, ώστε να προχωρήσει ο σχεδιασμός που μεσομακροπρόθεσμα προβλέπει τη δημιουργία αντίστοιχων καταστημάτων-πρατηρίων του Συνεταιρισμού και στις άλλες πόλεις του νομού Έβρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη γκάμα των προϊόντων που θα διατίθενται στους καταναλωτές του πρώτου καταστήματος “Θρακών Αμνός” θα είναι και το παραδοσιακό παγωγό από γίδινο γάλα, το οποίο ετοιμάζεται να βγάλει στην αγορά ο Συνεταιρισμός. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία