Αναπάντητα έμειναν από τη διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης τα ερωτήματα για το μέλλον (;) της Ε. Β. Ζ. στην ετήσια γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2014.

Η βιασύνη του αναβαθμισμένου διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Λάμπρου Χαραλάμπους, που κατέλαβε και τη θέση του προέδρου μετά την παραίτηση του Ηλία Μπέτση, να κλείσει όπως-όπως τη συνέλευση για να αποφύγει το σκόπελο των ερωτήσεων που του έθεσαν εργαζόμενοι, παραγωγοί και μικρομέτοχοι, ενισχύει τα σενάρια περί «σχεδιασμένου οριστικού λουκέτου» της ελληνικής ζαχαροβιομηχανίας.

Σύμφωνα με το “agronews.gr”, στη γενική συνέλευση δεν ξεκαθαρίστηκε τίποτα για το χρόνο πληρωμής των παραγωγών που παρέδωσαν τεύτλα, για το εάν θα δοθεί παράταση στην καμπάνια ώστε να συγκομιστεί και το υπόλοιπο της παραγωγής που παραμένει στα χωράφια λόγω αδυναμίας τευτλοεξαγωγής εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, για το αίτημα αναχρηματοδότησης της εταιρείας και αναδιάρθρωσης του δανείου που της «φόρτωσαν» (ύψους 137 εκ. ευρώ), το οποίο έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο, για το εάν υπάρχει πλάνο επαναλειτουργίας των εργοστασίων Ορεστιάδας και Σερρών.
Η προσπάθεια του Λάμπρου Χαραλάμπους να αποφύγει τις απαντήσεις δεν έμεινε ασχολίαστη από τους εκπροσώπους των εργαζομένων της Ε. Β. Ζ., ο πρόεδρος των οποίων, Χριστόδουλος Βαρνάκης, μίλησε για «εγκληματικές ενέργειες που έγιναν σε βάρος της εταιρείας» και εκτίμησε πως την τύχη των δύο εργοστασίων που έκλεισαν θα έχει και το τελευταίο εργοστάσιο που απέμεινε σε λειτουργία, στο Πλατύ.
Το βαρύ, φορτισμένο κλίμα που έχει διαμορφωθεί και εδώ και μήνες στην Ε. Β. Ζ. παραμένει, μαζί και η ανησυχία που δικαιολογημένα προκαλούν οι φήμες ότι «εάν δε γίνει κάτι δραστικό», με την έννοια της σοβαρής πολιτικής απόφασης, «μέχρι το τέλος του έτους, η Ε. Β. Ζ. θα οδηγηθεί σε λύση και εκκαθάριση».

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία