"Άρωμα Βραζιλίας", από 'βδομάδα, στο εργοστάσιο ζάχαρης Ορεστιάδας

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να φτάσουν στην Ορεστιάδα τα τεχνικά κλιμάκια της βραζιλιάνικης εταιρείας που ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης για τα επόμενα πέντε χρόνια, στην κατεργασία ακατέργαστης ζάχαρης σε λευκή κρυσταλλική.

Σήμερα (19-8) επιθεωρούν το εργοστάσιο των Σερρών και από αύριο (20-8) θα βρίσκονται στο Πλατύ, όπου θα παραμείνουν για 2-3 ημέρες τουλάχιστον.Οι εκπρόσωποι της βραζιλιάνικης εταιρείας καταγράφουν τα χαρακτηριστικά των εγκαταστάσεων που επισκέπτονται και διατυπώνουν τις τεχνικές παρατηρήσεις τους, ώστε να καταρτιστεί το πλάνο των μετατροπών που θα απαιτηθεί να γίνουν για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του επενδυτικού τους σχεδίου, ύψους έως και 50 εκ. ευρώ. Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις των κλιμακίων είναι θετικές και αναμένεται να αποτυπωθούν άμεσα στην έκθεση που θα παραδώσουν στην εταιρεία, πριν την αναμενόμενη υπογραφή της συμφωνίας με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, στα τέλη Αυγούστου.  Το πενταετές πλάνο συνεργασίας θα ξεκινήσει με την μεταποίηση της ακατέργαστης ζάχαρης σε λευκή κρυσταλλική, προκειμένου οι Βραζιλιάνοι να καλύψουν τις ανάγκες των εξαγωγών τους προς τη Ρωσία, οι οποίες ανέρχονται σε 3 εκ. τόνους στα αμέσως επόμενα χρόνια. Υπολογίζεται ότι για τη μεταποίηση των ποσοτήτων αυτών θα χρειαστεί η λειτουργία των εργοστασίων Πλατέος, Ορεστιάδας και Σερρών, καθώς και τωνδύο μονάδων της ΕΒΖ στη Σερβία. 

Όπως διαβεβαιώνει η διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, η επικείμενη συμφωνία θα δώσει μία τελείως διαφορετική δυναμική στη Βιομηχανία, αφού η λειτουργία της να διαρκεί τουλάχιστον 8 μήνες ετησίως, διάστημα στο οποίο θα γίνεται και η κατεργασία της ελληνικής παραγωγής τεύτλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δεύτερη φάση, η συμφωνία με τη βραζιλιάνικη εταιρεία θα προβλέπει πιθανότατα και την παραγωγή βιοαιθανόλης, για την οποία θα απαιτηθεί να γίνουν μετατροπές και αναβαθμίσεις σε ορισμένες μονάδες της ΕΒΖ.  Τις εξελίξεις αυτές υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση οι εργαζόμενοι της Βιομηχανίας, οι οποίοι δεν κρύβουν τις υψηλές προσδοκίες τους από τα αποτελέσματα της συμφωνίας που αναμένεται να υπογραφεί πολύ σύντομα.  

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία