Έγκαιρη σπορά, περισσότερα στρέμματα, μεγαλύτερη εμπειρία. Η φετινή αφετηρία για την καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης, που ξεκίνησε από πέρυσι η “Θεογένης” ΚοινΣεπ, είναι σαφώς πλεονεκτικότερη και φαίνεται ότι η χρονιά θα είναι καθοριστική για την εδραίωση του φυτού με τις πολλαπλές χρήσεις. 

Add a comment

Σε εφαρμογή τίθεται από 01/07/2018 το μεταφορικό ισοδύναμο, αρχικά σε 32 νησιά του Αιγαίου (στα οποία περιλαμβάνεται και η Σαμοθράκη) που θα απωλέσουν το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ και το οποίο θα διαμορφωθεί στο 24%, και από 1η Ιανουαρίου 2019 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Add a comment

Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας (12/03) θα ενεργοποιηθεί το σύστημα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ”, μέσω του ιστότοπου  exoikonomisi.ypen.gr.

Add a comment

Μέχρι τις 20 Μαΐου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις των παραγωγών που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, της περιόδου 2018-2019.

Add a comment

Υπεγράφη την Πέμπτη (01/03), παρουσία του Υπουργού  Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, η δανειακή σύμβαση μεταξύ της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Αερίου (ΔΕΔΑ) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), ύψους 48 εκατ ευρώ, για την ανάπτυξη των δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε τρεις Περιφέρειες της χώρας. 

Add a comment

Με νεα κριτήρια επιλογής, με τα οποία, μεταξύ άλλων, δίνεται βαρύτητα στην ηλικία των υποψηφίων, δημοσιεύτηκε η δράση “ενίσχυσης για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία”.

Add a comment

Σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο έχει εισέλθει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, στην πρώτη πρόσκληση συνεδρίασης που απέστειλε στα μέλη του την περασμένη εβδομάδα, είχε συμπεριλάβει στα θέματα προς συζήτηση την οριστική παύση της λειτουργίας των εργοστασίων Ορεστιάδας και Σερρών.

Add a comment

Τις υπουργικές αποφάσεις για το ύψος της συνδεδεμένης ενίσχυσης (έτους 2017) για όσπρια, ψυχανθή, σπαράγγια και καρπούς με κέλυφος υπέγραψαν ο υπουργός και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου και Βασίλης Κόκκαλης.

Add a comment

Τη συγχώνευση με τη Συνεταριστική Τράπεζα Δράμας καλούνται να εγκρίνουν τα μέλη-συνεταίροι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου, σε έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου.

Add a comment

Το.. αχνό φως της «καθυστερημένης» και «μερικής πληρωμής», μόνο για το 40% θα δουν τις επόμενες ημέρες οι τευτλοπαραγωγοί.

Add a comment

Επτακόσιες τέσσερις χιλιάδες ευρώ θα καταβάλλει την Πέμπτη, 1η Φεβρουαρίου 2018, ο ΕΛΓΑ σε δικαιούχους παραγωγούς του Έβρου, για εκκαθαρίσεις ζημιών που προκλήθηκαν στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο στη διάρκεια του 2017.

Add a comment

Την άμεση εξόφληση των τευτλοπαραγωγών για τη σοδειά που παρέδωσαν το 2017 ζητούν από τους υπουργούς Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή. 

Add a comment

Την εκταμίευση του 40% περίπου, από το δάνειο των 10,2 εκ. ευρώ που χρειάζεται η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης για να καλύψει τις υποχρεώσεις της, ενέκρινε εχθές το βράδυ η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς. 

Add a comment

Η 10η Ιανουαρίου ήταν μία εξαιρετικά σημαντική ημέρα για τον συνεταιρισμό ελαιοπαραγωγών Μάκρης, αφού έφτασαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα της προσπάθειας που ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2014, να πάρει “ΠΟΠ” το προϊόν τους. 

Add a comment

Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία