Φόρα παρτίδα βγήκε πριν από λίγες ημέρες «απόρρητο» έγγραφο του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Ορεστιάδας, που αφορούσε τη στήριξη πολίτη, το οποίο είχε διανεμηθεί στους δημοτικούς συμβούλους στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας (24/2).

Το έγγραφο αναφέρονταν στους λόγους για τους οποίους κρίθηκε αναγκαία η άμεση έγκριση ποσού για την κάλυψη δαπανών που εμπίπτουν στη «μέριμνα για τη στήριξη αστέγων και οικονομικά αδύνατων δημοτών». Ήρθε ως «επείγον» στα προ ημερησίας διάταξης θέματα και πήρε την ομόφωνη έγκριση του συμβουλίου σε λιγότερο από ένα λεπτό. Η σχετική εισήγηση του δημάρχου, Βασίλη Μαυρίδη, περιορίστηκε στην έκκληση προς τους συμβούλους να το εγκρίνουν, χωρίς ο ίδιος να κάνει οποιαδήποτε άλλη αναφορά, ώστε να μη δοθεί έκταση και, προπαντός (!), δημοσιότητα σε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, δεδομένου ότι η συνεδρίαση μεταδίδεται απευθείας από τη δημοτική τηλεόραση.

Κανένας δημοτικός σύμβουλος δε ζήτησε περαιτέρω εξηγήσεις και το θέμα έληξε μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με απόλυτη διακριτικότητα.

Ωστόσο, το «απόρρητο» έγγραφο, (έτσι αναγράφεται στον “βαθμό ασφάλειας”) διέρρευσε - άγνωστο πώς και από ποιον - σε site της Αλεξανδρούπολης, που το έβγαλε στην «κορυφή» με πηχυαίο τίτλο, δίνοντας ακόμα και τα αρχικά του ονόματος του πολίτη, για τη φροντίδα του οποίου εγκρίθηκε το ποσό.

Είναι δύσκολο να κατανοήσει κάποιος σε τι εξυπηρετεί αυτού του είδους η δημοσιοποίηση, ειδικά εάν πρόκειται για περιπτώσεις ανθρώπων που πάσχουν από διανοητική διαταραχή και κανείς απλός πολίτης, εκτός από το εξειδικευμένο προσωπικό των κοινωνικών υπηρεσιών, δεν μπορεί να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια.

Ακόμα πιο δύσκολο, όμως, είναι να κατανοήσει κάποιος τους λόγους για τους οποίους ο άγνωστος «διαβιβαστής» έβγαλε προς τα έξω το συγκεκριμένο «απόρρητο» έγγραφο.

Δυστυχώς, η Αννίτα Πάνια βρίσκεται παντού γύρω μας και εντός μας…

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία