το δίκιο με το...μέτρο

Μια νέα μονάδα μέτρησης του…δίκιου (δίκαιο), εφαρμόζει ο δήμος Ορεστιάδας, όπως έγινε γνωστό κατά τη χθεσινή (09 Μαρτίου 2015) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Όπως αποκαλύφθηκε λοιπόν, το πόσο δίκιο έχει κάποιος υπολογίζεται με το…μέτρο!

«Έχεις δίκιο μέχρι…ένα μέτρο», είπε ο αντιδήμαρχος πρασίνου και καθαριότητας, Γιάννης Παπαϊωάννου, απευθυνόμενος στον κ. Σαφκαλόζη, της παράταξης του κ. Μαρασλή, που έθεσε ένα θέμα που αφορούσε το δρόμο Κομάρων- Ελιάς. Ούτε 1,10μ., ούτε 1,20μ. Στρογγυλό ένα μέτρο.

Έτσι είναι σ' αυτή τη ζωή. Άλλος έχει ένα μέτρο, άλλος δύο κι άλλος μπορεί και πέντε μέτρα, δίκιο. Νικητής είναι αυτός που έχει το μεγαλύτερο (δίκιο βρε πονηρούληδες) και το οποίο προφανώς δεν πρόκειται να βρει ποτέ. Κανονικά, όσο μεγαλύτερο είναι, το δίκιο, τόσο πιο εύκολα θα έπρεπε να το βρίσκει κάποιος αλλά, τελικά, στον άδικο τούτο κόσμο, όσο πιο πολύ δίκιο έχεις τόσο πιο δύσκολο είναι να το βρεις.

Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι έχουν και 12 μέτρα δίκιο και η απάντηση που παίρνουν όταν λένε ότι έχουν πολλά μέτρα δίκιο είναι να το «βάλουν στον κ@λο τους»! Είναι αλήθεια πως τόσα μέτρα «δίκιο» δύσκολα τα… “ταιριάζεις”, γι’ αυτό καλύτερα να έχεις λίγους πόντους, δίκιο, έτσι που όλο και κάπου θα καταφέρεις να το «βολέψεις».

Το δίκιο δεν είναι κάτι που πουλιέται, αγοράζεται ή ενοικιάζεται. Ή το έχεις ή δεν το έχεις. Δεν μπορείς να πας και να ζητήσεις «βάλε μου 17 πόντους δίκιο». Δεν είναι φόδρα ή βαμβακερό ύφασμα, ούτε κασμίρι. Άσε που δεν υπάρχουν μαγαζιά που πουλάνε δίκιο. Ούτε σε Mall βρίσκεις. Αλλά και να υπήρχαν θα έχουν κλείσει. Γιατί να αγοράσει κάποιος κάτι που ή θα το χάσει ή δεν θα το βρει ποτέ ή θα αναγνωρίσουν όσο θέλουν;

Τουλάχιστον μάθαμε ότι στο δήμο Ορεστιάδας σού το αναγνωρίζουν με το μέτρο. Παν μέτρο δίκιου εκατό εκατοστά…

 

Κέρατο Vertigo-μένο

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία