Λεωφορείο από Αλεξανδρούπολη για τη συναυλία του Μικρούτσικου στη Θεσσαλονίκη 

Οργανωμένη μετάβαση στη Θεσσαλονίκη, για τη συναυλία που θα δώσει ο Θάνος Μικρούτσικος την 1η Απριλίου σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, σχεδιάζει η Τομεακή Επιτροπή (Τ.Ε.) Έβρου του κόμματος.

Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με το 25510 25154. Από την Τομεακή Επιτροπή θα διατίθενται και οι προσκλήσεις με τις οποίες θα μπορούν να μπαίνουν στον χώρο της συναυλίας (Παλαί Ντε Σπορ) οι κάτοχοί τους.  

Στο Α' μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί το έργο που έγραψε ο συνθέτης το 1976, «Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι», σε ποιητική απόδοση Γιάννη Ρίτσου, καθώς και το έργο «Καντάτα για τη Μακρόνησο», πάλι του 1976, σε ποίηση Γ. Ρίτσου. Το συγκεκριμένο έργο παρουσιάζεται ολόκληρο για πρώτη φορά μετά από 42 χρόνια.

Στο Β' μέρος θα παρουσιαστούν επιλογές πολιτικών τραγουδιών από τη μουσική πορεία του Θ. Μικρούτσικού, σε ποίηση Ναζίμ Χικμέτ, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Άλκη Αλκαίου, Κώστα Τριπολίτη, Βολφ Μπίρμαν, Οδυσσέα Ιωάννου, Φώντα Λάδη και Δημήτρη Ραβάνη - Ρεντή.

 

Μαζί με τον Θάνο Μικρούτσικο θα είναι η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Κώστας Θωμαΐδης και ο Μίλτος Πασχαλίδης. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία