Δύο ρεσιτάλ του βιολονίστα Δρ. Πέτρου Ανδριώτη, σε Νέα Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη, διοργανώνει την Τετάρτη 17 και το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014, αντίστοιχα, ο σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας- Θράκης, σε συνεργασία με τη νεοϊδρυθείσα Μουσική Σχολή Ράλλη, όσο αφορά το πρώτο ρεσιτάλ.

Ο Πέτρος Ανδριώτης σπούδασε μουσική στο Ωδείο Αθηνών από όπου πήρε πτυχίο Βιολιού καθώς και Πτυχίο Αρμονίας, Αντίστιξης και Φυγής. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Από το 2004 μέχρι το 2013 δίδαξε Ανώτερα Θεωρητικά της Μουσικής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Έχει συμπράξει  με  τη  Συμφωνική  Ορχήστρα  Νομαρχίας  Πειραιά, την Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων, τη μαθητική Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών, την  Ορχήστρα  του  Τμήματος  Μουσικών  Σπουδών  του  Ιονίου Πανεπιστημίου, τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Κερκυραίων και τη Συμφωνική Ορχήστρα Ρόδου. Παράλληλα έχει συνεργαστεί με ραδιοφωνικούς σταθμούς ως παραγωγός μουσικών εκπομπών και εκπομπών λόγου. Έχει διδάξει βιολί και θεωρητικά της Μουσικής στο Ωδείο «Φίλιππος Νάκας» και στη Μουσική Σχολή Παξών. Στο ενεργητικό του περιλαμβάνονται δημοσιεύσεις σε συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά μουσικολογικού ενδιαφέροντος, καθώς και μια μονογραφία με αντικείμενο την Κλασική και Ρομαντική Αρμονία. Στο πιάνο θα συνοδεύει ο Αλεξανδρουπολίτης πιανίστας και παιδαγωγός Μπάμπης Τσακαλίδης.
Στη Νέα Ορεστιάδα το ρεσιτάλ θα δοθεί στην αίθουσα του ξενοδοχείου “Βιέννη”, στις 9 το βράδυ και στην Αλεξανδρούπολη, στις 7.30 μ.μ, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης. Και στα δύο ρεσιτάλ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία