Συναυλία κλασικής μουσικής διοργανώνουν την Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014, στην Αλεξανδρούπολη, ο σύλλογός Καρκινοπαθών και Φίλων ν. Έβρου “ΣυνεχίΖΩ” και ο σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας- Θράκης, στη μνήμη της Κομοτηναίας υψιφώνου Μαρίας Περπερίδου, η οποία, πριν από ένα χρόνο, έχασε την άνιση μάχη με τον καρκίνο, την οποία έδωσε με εξαιρετική γενναιότητα.

Η Μαρία Περπερίδου ήταν απόφοιτος της Μουσικής Ακαδημίας της Φιλιππούπολης και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθηγήτρια του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής και του Θρακικού Ωδείου, Διευθύντρια της Χορωδίας του Δήμου Κομοτηνής και της Χορωδίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Εμφανίστηκε ως υψίφωνος και ως διευθύντρια χορωδίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής και σε πολλές άλλες αίθουσες συναυλιών στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης με τον οποίον συμμετείχε σε πολυάριθμες εκδηλώσεις ευγενώς προσφερθείσα. Επίσης συνεργάστηκε ποικιλοτρόπως με την Αντικαρκινική Εταιρεία Κομοτηνής, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες, ως καλλιτέχνης και ως ενεργός πολίτης με κοινωνικές ευαισθησίες για τις ανάγκες της Εταιρείας.
Στη συναυλία συμμετέχουν συνάδελφοι και φίλοι της Μαρίας από Ωδεία της Αλεξανδρούπολης και της Κομοτηνής ερμηνεύοντας ένα ιδιαίτερα πλούσιο ρεπερτόριο με έργα για σόλο όργανα, έργα μουσικής δωματίου και έργα για χορωδία και ορχήστρα. Η συναυλία θα δοθεί στο δημοτικό θέατρο Αλεξανδρούπολης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία