Ο Ιάσων Πιπίνης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο στην Ορεστιάδα

Το νέο του βιβλίο για την πολιτική ιστορία της Λατινικής Αμερικής, με τίτλο “το καμένο παλάτι”, θα παρουσιάσει τη Δευτέρα του Πάσχα (17/4), στις 5 το απόγευμα στο bistro cafe-bar “Gusto”, ο δημοσιογράφος Ιάσων Πιπίνης. 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης και ο δημοσιογράφος του ALPHA Παύλος Σταματόπουλος. 

Το “καμένο παλάτι”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, παρουσιάζει την πολιτική διαδρομή του Έβο Μοράλες, του φτωχού ιθαγενή αγρότη από τις Άνδεις που κατάφερε να γίνει πρόεδρος της Βολιβίας. Ο δημοσιογράφος Ιάσων Πιπίνης, που έχει καταγωγή από το Περού, είχε συναντήσει τον Μοράλες στη Βολιβία και μάλιστα τον είχε ακολουθήσει για μια ολόκληρη ημέρα ταξιδεύοντας μαζί του με ελικόπτερο και αεροπλάνο σε διάφορες περιοχές της χώρας. 

«Το Καμένο Παλάτι» είναι το δεύτερο βιβλίο του Ιάσονα Πιπίνη για την πολιτική ιστορία της Λατινικής Αμερικής. Το προηγούμενο βιβλίο του με τίτλο «Το πείραμα της Λατινικής Αμερικής» παρουσιάζει κυρίως την διαδρομή του Ούγο Τσάβες και τις πολιτικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα. 

Εν τω μεταξύ, ο δημοσιογράφος πριν από λίγες μέρες επέστρεψε από τον Παναμά, όπου έκανε γυρίσματα για το νέο του ντοκιμαντέρ, το οποίο παρουσιάζει τη φυλή των ιθαγενών «Εμπερά» που ζουν σε καλύβες, μακριά από τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία